Crítica de música

Amb la Caballé en el record

  • La Fundació que porta el nom de la soprano va organitzar el seu primer concert de Nadal i va esgotar localitats

Amb la Caballé en el record
2
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

La basílica Santa María del Mar va acollir dilluns el primer concert de Nadal de la Fundació Montserrat Caballé, entitat organitzadora, entre altres iniciatives, del Concurs Internacional de Cant que porta el nom de l’enyorada soprano barcelonina. La vetllada, de caràcter benèfic, estava destinada a finançar les activitats de la Fundació i a les ajudes a la formació de joves valors de la lírica. La cita, que va omplir el temple, va convocar nombrosos artistes relacionats amb la cantant, alumnes, guanyadors del Concurs i amics, tots acompanyats al piano per un fabulós i sempre concentrat Josep Buforn.

El tenor Levy Sekgapane, guanyador del certamen el 2015, va imposar un cant potent i flexible en l’‘Stabat Mater’ de Rossini, lluint un registre agut lluminós i facilitat en les agilitats. També es va guanyar les ovacions del públic un altre triomfador de la competició, el tenor samoà Pene Pati (2014), que va actuar acompanyat per la seva parella, la soprano Amina Edris, que es presentava a la ciutat. Junts van oferir un electritzant duo de ‘Roméo et Juliette’ de Gounod i van demostrar estar en un moment òptim; ella, amb una veu brillant, dúctil, molt ben dominada tècnicament, i ell consolidant el que ja havia exposat en el seu debut liceista, en l’homenatge pòstum a la Caballé: simplement és un dels millors tenors del moment. La seva última intervenció, en solitari i ja en el capítol de cançons nadalenques, va ser tan intensa com emocionant.

Lírica i pop

La soprano russa Katerina Tretyakova, en un moment de poder vocal, va compartir escenari amb el tenor Jordi Galán i també va ser Juliette de Gounoud després que la soprano Carolina Fajardo oferís l’ària de ‘Manon Lescaut’ amb una veu de gran bellesa i de timbre tan lluminós com vellutat.

Notícies relacionades

El contratenor Víctor Jiménez, alumne de la Caballé, es va marcar un Händel ambiciós, molt conforme amb l’esperit del concert abans de cantar ‘El noi de la mare’. També va participar en el concert la soprano montenegrina Tamara Radjenovic, l’última alumna que va tenir Montserrat Caballé, aportant una veu neta i educada tant en Verdi com en el tema nadalenc que va interpretar a duo amb Sekgapane.

Dos cèlebres amics de la Caballé van posar l’accent pop de la vetllada, el cantautor Pep Sala –amb la coneguda ‘Boig per tu’– i l’italià Al Bano.

Concert de Nadal

  Fundació Montserrat Caballé

  Basílica Santa María del Mar

Dia:  dilluns, 20 desembre del 2021

  

Temes:

Música