En l’edició del 2023

El Primavera Sound assegura que Barcelona «no vol» el festival i valora traslladar-se a Madrid

Un dels seus directors creu que la capital catalana està «caient en una depressió»

1
Es llegeix en minuts

Un dels directors del Primavera Sound, Gabi Ruiz, ha explicat que l’organització del festival valora abandonar Barcelona el 2023 per les dificultats que assegura que els ha posat l’ajuntament de la capital catalana: «Ens han dit que no volen aquest model, i nosaltres en aquests moments estem buscant una altra ciutat on fer-lo». Afirma que Barcelona està «caient en una depressió» i veu més oportunitats a Madrid.

«Jo crec que no li interessa el Primavera Sound. En aquest moment, l’ajuntament no fa cap esforç per una proposta com la que tenim nosaltres a sobre la taula per al 2023; és que ni tan sols la volen», ha lamentat en una entrevista aquest dijous a ‘La Vanguardia’ recollida per Europa Press. Ruiz ha destacat que no demanen ajudes ni subvencions, sinó poder celebrar el festival dos caps de setmana al Fòrum, un espai pel qual els volen «augmentar el preu 17 vegades». A més –ha detallat–, l’ajuntament els ha dit que el segon cap de setmana en què volen fer el festival correspon a una data en què no hi pot haver esdeveniments, per no molestar els veïns.

Sense interès municipal

L’organització del Primavera Sound ha dit que necessita tancar el contracte abans de final d’any per poder començar a fer les contractacions per al 2023: «El festival va impressionar l’alcaldessa, però a altres nivells l’ajuntament no s’hi ha mostrat cap interès».

Notícies relacionades

Segons ha dit, fa cinc mesos que miren de reunir-se amb el regidor responsable del districte de Sant Martí, David Escudé: «Ens estan portant a la ruïna, perquè no podem treballar. Ho intento raonar amb ells, però jo ara, la veritat, me’n vaig i ho deixo». «Arriba un moment en què nosaltres ja hem obert oficina a Madrid, jo viuré allà, i tiraré endavant l’oficina, perquè ara hi ha moltes més oportunitats allà», ha afegit.

També ha lamentat que Barcelona està «caient en una depressió, pot ser que per molts factors externs», davant el que ha demanat autocrítica.