Negoci de l’art

Venut a la Miami Art Week un Picasso de 1967 per 20 milions de dòlars

‘Mousquetaire et femme à la fleur’ és el rècord en venda de la cita d’art més important dels Estats Units

Venut a la Miami Art Week un Picasso de 1967 per 20 milions de dòlars
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un Picasso de 1967, ‘Mousquetaire et femme à la fleur’, venut per gairebé 20 milions de dòlars, era fins aquest dijous l’obra d’art adquirida per un preu més alt a les fires de la Setmana de l’Art de Miami, ha informat aquest dissabte un mitjà especialitzat. La novaiorquesa Helly Nahmad Gallery va vendre aquesta obra del geni cubista espanyol dimarts passat durant una presentació per a col·leccionistes abans de l’obertura de la fira Art Basel Miami Beach, segons el portal Artsy.com.

El preu supera àmpliament els 4 milions als quals va arribar una obra de l’artista urbà britànic Bansky, anunciada a l’inici de la setmana. Artsy.com publica diàriament un recompte no exhaustiu de les vendes que es realitzen a l’Art Basel Miami Beach i les nombroses fires satel·litàries que estan obertes aquesta setmana a Miami.

Pagar més d’un milió

Entre les últimes adquisicions per sobre del milió de dòlars aquesta ‘Untitled 1’ (1999) de l’artista etíop-nord-americana Julie Mehretu, per qui un anònim comprador va pagar 3,95 milions de dòlars, la mateixa quantitat que va haver de desemborsar el nou amo d’‘It took me years to learn the right attitude’ (2002), del pintor abstracte nord-americà Mark Bradford.

Notícies relacionades

La fira Art Basel Miami Beach, que és la reina de la Miami Art Week, que se celebra cada any a primers de desembre, va obrir les portes al públic el dijous dia 2 i estarà oberta fins aquest diumenge. Art Basel Miami Beach, la fira d’art més gran del continent americà, va faltar per primera vegada des de 2002 a la seva cita anual el 2020 a causa de la pandèmia i els experts creuen que l’edició d’aquest any tindrà menys públic que la de 2019 perquè encara hi ha algunes restriccions en els viatges, però les vendes seran superiors.

Entre les sensacions d’aquest any hi ha el pintor infantil Andrés Valencia, un californià de només 10 anys que ha venut pràcticament tota l’obra que presenta a la fira Art Miami. El nen té previst pintar aquest dissabte en viu un quadro al costat de l’artista Bradley Theodore en un dels esdeveniments d’Art Miami que s’espera que atraurà més públic.