FESTIVAL DE LES ARTS LLUMINOSES

Més de 100.000 persones han passat per les instal·lacions del Festival Llum BCN 2021

La pròxima edició tornarà al febrer i el seu format habitual amb la recuperació de l’espai públic

Més de 100.000 persones han passat per les instal·lacions del Festival Llum BCN 2021

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Més de 100.000 persones, segons els càlculs de l’Ajuntament de Barcelona, han passat, a l’acabar la jornada d’aquest diumenge, per les 31 instal·lacions artístiques desplegades durant tres dies pel districte de Sant Martí, en l’edició de tardor del Festival d’Arts Lluminoses, Llum BCN.

Els organitzadors recorden que aquesta desena edició s’ha vist molt marcada per la pandèmia, que ha obligat a desplaçar-la de les seves dates habituals, al febrer, i adaptar-ne el format, centrat al barri del Poblenou i, majoritàriament, a l’aire lliure, tot i que també en interiors de museus i altres espais de creació.

Malgrat que les ubicacions han comptat amb aforaments limitats, milers de persones han aprofitat el cap de setmana per veure les diferents instal·lacions relacionades amb la llum i la tecnologia. Durant els dos primers dies, prop de 77.000 persones han passat per alguns d’aquests llocs i, a falta de registrar les visites d’aquest diumenge, «es calcula que la xifra d’espectadors superarà les 100.000 persones».

Eugènia Balcells, artista convidada

Notícies relacionades

La pròxima edició de l’esdeveniment tornarà a ser en el seu format habitual, al febrer, i recuperarà l’espai públic com a escenari principal. Comissariat per Maria Güell, José Luis de Vicente i Oriol Pastor, el Llum BCN, pel seu disseny i la seva personalitat, «està agermanat amb els festivals de llum organitzats a ciutats europees com Eindhoven, Praga i Lió». En aquesta ocasió, l’artista convidada ha sigut la veterana Eugènia Balcells, que ha participat amb una doble intervenció que ha fet dialogar els edificis de la Torre Glòries i el Disseny Hub Barcelona (DHUB).

La cita barcelonina també es caracteritza per una programació en què els creadors més consolidats conviuen amb les aportacions de l’alumnat de diferents escoles de la ciutat. Aquest any, el parc del Centre del Poblenou ha sigut el lloc escollit perquè es mostressin 16 instal·lacions d’escoles, que, com és tradicional, opten als premis concedits per un jurat especialitzat. Els guanyadors del 2021 són l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, amb la instal·lació titulada CARAB, i l’Escola Massana amb ‘Ombres que són Llum’, mentre que ‘Elemental’, de la UPC School-CCCB Màster en Disseny i Producció d’Espais, ha rebut una menció especial.

Temes:

Art