CRÍTICA DE LLIBRES

Crítica de ‘La poli, la convicta, la gánster y la ladrona’: als dos costats de la llei

Candice Fox demostra com els bons personatges femenins també tenen cabuda en el gènere negre

Crítica de ‘La poli, la convicta, la gánster y la ladrona’: als dos costats de la llei
1
Es llegeix en minuts
Marta Marne
Marta Marne

Crítica literaria

Especialista en Gènere negre

Ubicada/t a Lleó

ver +

Blair Harbour és una exconvicta condemnada per assassinat. Intenta reconstruir la seva vida treballant de nit en una estació de servei per poder recuperar el seu fill Jamie. Una d’aquelles nits, una jove atraca la gasolinera i s’emporta el cotxe de Blair. No trigarà a aparèixer en escena Snake, una antiga companya de cel·la que li demana ajuda per intentar localitzar la seva filla desapareguda, infringint així la condicional. Perquè l’última persona que l’ha vist és Blair: es tracta de la jove de l’atracament.

Notícies relacionades

Jessica Sánchez és policia. S’ha convertit en el centre de totes les mirades i l’enveja del departament. Un milionari agraït li ha deixat en herència una mansió per haver atrapat l’assassí de la seva filla. Els camins de la policia i de l’exconvicta no trigaran a trobar-se. I és que Jessica va ser qui va aconseguir que Blair es passés deu anys a la presó.

Candice Fox ens trasllada a Los Angeles amb ‘La poli, la convicta, la gánster y la ladrona’. Tot i que estem davant un dels llocs paradigmàtics del gènere policíac, aquest llibre no té res de convencional. Mitjançant una trama complexa desenvolupada d’una manera impecable, Fox ens submergeix en una història de personatges. Alternant les veus de Blair i Jessica, perfila de manera excel·lent unes protagonistes plenes de matisos i imperfeccions. Juga amb l’humor en alguns fragments, però en dosis molt mesurades, i mostra que el seu domini dels diàlegs és una de les seves millors eines. Una novel·la amb ritme de ‘thriller’ que aconsegueix atrapar el lector des de l’inici, una cosa que —almenys aquí— no està disputada amb una qualitat narrativa indiscutible.

La poli, la convicta, la gánster y la ladrona

Autora:  Candice Fox

Traducció:  Víctor Manuel García de Isusi

Editorial:  RBA

  426 pàgines. 19 euros.