34a edició

‘El barber de Sevilla’ obre el cicle Òpera a Catalunya

  • Dues joves veus, César San Martín i Carmen Romeu, interpreten Fígaro i Rosina al Teatre de La Faràndula de Sabadell aquest dimecres

  • ‘Don Pasquale’, òpera bufa de Donizetti, i ‘Rigoletto’, drama de Verdi, completen la programació

‘El barber de Sevilla’ obre el cicle Òpera a Catalunya
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Després de dues temporades molt complicades, el 34è cicle Òpera a Catalunya torna amb tres noves produccions de populars títols: ‘El barber de Sevilla’, de Rossini, ‘Don Pasquale’, de Donizetti, i ‘Rigoletto’, de Verdi. Aquest dimecres s’estrena ‘El barber de Sevilla’, una òpera còmica que servirà per obrir boca al Teatre de La Farándula de Sabadell, amb direcció d’escena de Pau Monterde i amb Daniel Gil de Tejada al capdavant a l’Orquestra Simfònica de Sabadell. Les entrades oscil·len entre 15 i 66 euros.

Els rols protagonistes compten amb dos cantants que debuten a Sabadell: el jove César San Martín (Fígaro), que va interpretar el personatge al teatre Real, i la soprano valenciana Carmen Romeu (Rosina), habitual del festival Rossini de Pesaro. Completen el repartiment Pablo Martínez (Comte d’Almaviva), Fernando Álvarez (Doctor Bartolo) i Jeroboám Tejera (Don Basilio). El muntatge, amb una escenografia giratòria, tindrà quatre funcions a Sabadell. Després, del 26 d’octubre al 14 de febrer, farà una gira per Reus, Figueres, Manresa, Sant Cugat, Barcelona –en versió semiescenificada al Palau–, Lleida, Tarragona i Granollers.

Al novembre es farà un concert homenatge al compositor Amadeu Vives (1871-1932), cofundador amb Lluís Millet de l’Orfeó Català, amb motiu del 150 aniversari del naixement de l’autor de sarsueles com ‘Doña Francisquita’ i d’òperes com ‘Euda d’Uriac’ (1900), basada en un text d’Àngel Guimerà.

Toni Marsol serà ‘Don Pasquale’

El segon títol operístic arribarà a l’hivern. ‘Don Pasquale’ s’estrenarà el 16 de febrer i després es representarà a Sant Cugat, Manresa, Granollers, Reus, Lleida i Tarragona. L’òpera bufa de Donizetti comptarà amb Toni Marsol com a Don Pasquale i Serena Sáenz i Marta Cloquell alternant-se en el rol de Norina. Xavier Puig portarà la batuta en aquesta producció amb direcció d’escena de Carles Ortiz, un habitual de la casa que també ell s’encarregarà de muntar ‘Rigoletto’, el drama de Verdi, que es representarà el 27 de maig a Sabadell amb Luís Cansino en el rol protagonista. Al seu costat hi haurà Elisa Vélez (Gilda) i Antoni Lliteres (Duc de Màntua). Es faran onze funcions en total. Dos a Sabadell i la resta a Sant Cugat, Manresa, Reus, Viladecans, Vic, Girona, Barcelona i Granollers.

Notícies relacionades

El projecte d’espectacles d’òpera itinerants posat en marxa per Mirna Lacambra arriba a la seva 34a edició amb 37 funcions, cinc més que la temporada anterior. Al llarg de 40 anys Amics de l’Òpera de Sabadell ha muntat 63 títols. Ara sota el paraigua de la Fundació Òpera Catalunya (FOC) aspiren a continuar creixent.

El pressupost d’aquesta temporada és d’1,7 milions d’euros compta amb aportacions de la Generalitat, l’Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona i l’Inaem (Ministeri de Cultura).

Temes:

Música