Acompanyat de Letizia

El Rei entrega aquest divendres a Barcelona el premi Planeta en un acte sense Aragonès

Aquest serà el cinquè viatge de Felip VI a la capital catalana aquest any

El Rei entrega aquest divendres a Barcelona el premi Planeta en un acte sense Aragonès

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El rei Felip VI torna aquest divendres a Barcelona en el que serà el seu cinquè viatge a la capital catalana aquest any, tot i que en aquesta ocasió ho fa acompanyat de la reina Letizia amb l’objectiu d’entregar el premi Planeta.

Com ja va passar amb la seva última visita per inaugurar, junt amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, el Saló Internacional de l’Automòbil el 30 de setembre, Felip VI no coincidirà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Des del Govern s’ha informat que qui assistirà a la cerimònia prevista divendres a la nit al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) serà la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, mentre que al Saló de l’Automòbil va ser el conseller de Treball, Roger Torrent, el representant de la Generalitat.

Els nous jutges

Aquest viatge del Rei a Barcelona segurament no serà l’últim aquest any, ja que a priori es compta amb la seva presència per a l’entrega de despatxos als nous jutges, un acte per al qual ja ha sigut cursada la invitació, tot i que encara no hi ha data confirmada.

Aragonès sí que va coincidir amb el monarca al juny en la reunió anual del Cercle d’Economia i al World Mobile Congress (WMC), després de posar fi al boicot al monarca iniciat amb Quim Torra el juny del 2018. Llavors, el president es va comprometre que cap membre del Govern aniria a actes convocats per la Casa Reial ni la Generalitat convidaria el monarca a cap acte a Catalunya.

Notícies relacionades

El president de la Generalitat no només va assistir a l’acte del Cercle en què hi havia el Rei el 16 de juny, sinó que el va saludar, tot i que no el va rebre a la seva arribada. El 27 de juny tots dos van tornar a coincidir.

Felip VI, juntament amb la Reina i la Princesa d’Astúries, va tornar a Barcelona l’1 de juliol per a l’entrega dels premis Princesa de Girona, única ocasió des del desglaç per part de la Generalitat en què el Govern no hi va enviar representants.