Reunió en el sopar del MWC

Sánchez, Aragonès i el Rei uneixen forces «per una recuperació forta»

  • El president de la Generalitat no ha participat en la salutació protocol·lària al Rei prèvia al sopar inaugural del Mobile World Congress, però sí que hi ha xerrat amb durant el còctel i s’han assegut junts en el sopar

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Felip VI, el president del Govern Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han coincidit per primera vegada en un acte amb motiu del sopar inaugural del Mobile World Congress a Barcelona. Aragonès no ha participat en la salutació protocol·lària prèvia com a gest de distanciament respecte al cap d’Estat, tot i que després en el còctel sí que han estat xerrant i han compartit taula durant el sopar.

L’acte té lloc al Recinte Montjuic de la Fira de Barcelona, on el rei ha sigut rebut pel president del Govern central, Pedro Sánchez.

Era la segona vegada en pocs dies que el Rei i Aragonès coincidien a Barcelona. Fa menys de dues setmanes tots dos es van veure durant la reunió anual del Cercle d’Economia. En aquella ocasió, el president no va voler sopar a,n al Rei, però sí que es van saludar en un acte previ amb empresaris.

Aquest diumenge sí que van compartir taula. En la inauguració del Mobile World Congress van sopar al costat del director general de GSMA, l’organitzadora del congrés, Mats Granryd; el president de Fira Barcelona, Pau Relat; el president del Govern, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

No obstant, la Generalitat continua mantenint la voluntat de no participar en l’acostament evident que Felip VI està fent respecte a Catalunya en les últimes setmanes. Coincidint amb moments políticament molt transcendents, com la sortida de presó dels presos del procés després que el Govern els indultés, la presència del Rei a Barcelona s’ha convertit en una constant. 

Salutacions fora de focus

Notícies relacionades

Aquest diumenge, Aragonès no va participar en el besamans que es va organitzar a l’arribada del Monarca al pavelló de Montjuïc, on es va celebrar la inauguració, mentre que per exemple Colau sí que era a la fila que va saludar el Rei. Els representants de la Generalitat en l’acte –a més del cap del Govern, eren al sopar el vicepresident Jordi Puigneró i el conseller d’Empresa, Roger Torrent– es van quedar en una altra zona de la sala. Quan el protocol es va relaxar, Aragonès sí que va creuar algunes paraules amb el Rei abans d’entrar al recinte on després van sopar junts. També es va saludar amb Sánchez. «Ens veiem dimarts», li va dir al president del Govern central, en relació amb la trobada oficial que tots dos mantindran a la Moncloa.

El president de la Generalitat no anirà a l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona, que se celebrarà el dijous que ve a Barcelona, que constitueix la pròxima visita agendada del Rei a Catalunya.