Guardó

La valentia davant la corrupció política dona a Magius el Premi Nacional de Còmic

  • El dibuixant murcià aconsegueix el reconeixement amb ‘Primavera para Madrid’, on barreja ficció i realitat per acostar-se als escàndols de les elits empresarials i polítiques espanyoles

La valentia davant la corrupció política dona a Magius el Premi Nacional de Còmic

MAGIUS

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa un any, en plena pandèmia, Magius, nom artístic de Diego Corbalán (Múrcia, 1981), sorprenia a ‘Primavera para Madrid’ envernissant de ficció els escàndols de corrupció de les elits polítiques i econòmiques dels últims anys a Espanya amb transsumptes del rei emèrit, el Petit Nicolás o Iván Redondo. Ara, per «la valentia i riquesa de la seva proposta argumental i l’aproximació, lírica i quirúrgica, cap a problemes com la corrupció política i empresarial», acaba d’alçar-se amb el Premi Nacional de Còmic del 2021.

Notícies relacionades

El jurat ha destacat que a ‘Primavera para Madrid’, publicada per Autsaider Cómics, «s’hi barregen ficció i realitat a través d’esdeveniments i personatges magníficament construïts i embastats. Una obra en forma, fons i edició, coherent, arriscada i, sobretot, honesta».

Autor també dels còmics ‘Murcia’ (2015) i ‘El Método Gemini’ (2018), Magius, il·lustrador, dibuixant i guionista, va començar editant fanzins el 1998 amb el títol ‘DD/DT’, al qual va seguir ‘Black Methal’, el 2001, que va editar com a recopilatori el 2012. Posteriorment, va publicar fanzins plens de color amb títols com ‘Murcia’, ‘Clásicos caninos’ o ‘Hammon’.