Cita amb ‘feeling’

El Festival de Blues de Cerdanyola cobra impuls en el seu 30è aniversari

La mostra celebra l’aniversari ajornat el 2020 amb un programa de 35 concerts que inclou artistes internacionals com Doug MacLeod, Izo Fitzroy o Band of Friends, així com un homenatge al desaparegut Amadeu Casas

El Festival de Blues de Cerdanyola cobra impuls en el seu 30è aniversari

Jeff Fasono

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

El 30è aniversari del Festival de Blues de Cerdanyola es va frustrar el 2020 al derivar en una anòmala edició batejada com la 29,5, però l’efemèride brilla per fi aquest any amb 35 concerts desplegats des d’aquest divendres fins al 10 d’octubre. Programa fidel a la seva «vocació transversal», apunta Siscu Campos (comissió organitzadora), «partint del blues i connectant amb el soul, el jazz, el gòspel i el rock’n’roll».

Aquesta edició s’assenta en quatre escenaris, amb aforaments màxims de 700 persones, i en un cartell que inclou sis artistes internacionals. Al capdavant figura Doug MacLeod, vingut de Nova York, carregat amb les seves guitarres acústiques, que actua a la Masia Cordelles aquest mateix divendres, jornada intensa que, simultàniament, acull el barceloní Edgar Blues Trio (Amfiteatre de Serraperera) i la sevillana Kid Carlos Band (Masia Can Fatjó).

El «galimaties» britànic

Notícies relacionades

Els artistes internacionals són un signe de normalitat, si bé el festival ha patit més del compte per portar-los. Primer per l’entrada en escena de la variant delta i després pel «galimaties administratiu i econòmic» que representa portar músics britànics, atesa la inexistència d’un conveni amb Espanya com l’acordat després del Brexit per la majoria dels països europeus.

Però allà hi ha les actuacions d’Errol Linton (2 d’octubre), Izo Fitzroy (3), Band of Friends (homenatge a Rory Gallagher dirigit pel seu històric baixista Gerry McAvoy, 6), 24 Pesos (8) i Samantha Martin & Delta Sugar (9). A la parcel·la autòctona, l’homenatge al malaguanyat Amadeu Casas a càrrec els músics de la seva banda i de la seva filla Erxart (7 d’octubre), Los del Tonos (9) o Mambo Jambo Arkestra (10). Entre les moltes activitats paral·leles destaca l’exposició ‘XXX Blues Cerdanyola’, del fotògraf Jordi Vidal, desplegada als carrers de la ciutat.