Troballa curiosa

Una gravació inèdita de John Lennon surt a subhasta a Dinamarca

La cinta inclou un tema que el cantant va interpretar en la intimitat el 1970, mesos abans de la dissolució dels Beatles

TELEVISION PROGRAMA  Els Estats Units contra John Lennon

TELEVISION PROGRAMA Els Estats Units contra John Lennon / Bcn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un casset d’àudio amb una gravació de John Lennon, on se sent el cantant dels Beatles interpretant un tema inèdit, produït el 1970 durant un viatge a Dinamarca, serà subhastat a Copenhaguen aquest dimarts.

Amb un preu estimat entre 27.000 i 40.000 euros (31.800 i 47.100 dòlars), aquesta gravació de 33 minuts serà posada a la venda per quatre homes, llavors adolescents, que van conèixer personalment el cantant dels Beatles, que va passar part de l’hivern de 1969-1970 en un racó remot de la costa oest de Dinamarca.

«La gravació és totalment única, perquè és una conversa. Es va portar a terme després d’una roda de premsa, amb els quatre estudiants de secundària, alguns periodistes i John Lennon interpretant-los algunes cançons. Una d’elles ‘Radio Paz’, mai va ser publicada», va dir a AFP la responsable de la casa de subhastes Bruun Rasmussen, Alexa Bruun Rasmussen.

«És una petita part de la història danesa i, quan l’escoltes, es pot dir que John Lennon es va sentir bé a Dinamarca. Se’l deixava tranquil i simplement podia viure la seva vida», va assenyalar.

A finals del desembre de 1969, en un episodi poc conegut, John Lennon va arribar al país escandinau amb Yoko Ono per acostar-se a Kyoko, la filla d’Ono, que vivia amb el seu pare al nord de Jutlàndia. Aquesta visita, que va durar només unes setmanes, al principi va passar desapercebuda, però després va sortir a la llum i l’estrella es va veure obligat a convocar una roda de premsa.

Després d’una combinació de circumstàncies rocambolesques, els quatre estudiants de secundària van acabar entrevistant-lo després de l’acte oficial, en un ambient relaxat. «Crec que tant el John com la Yoko van experimentar el ‘hygge’», una forma de vida danesa que destaca el benestar en la vida quotidiana, va fer broma Bruun Rasmussen.

Notícies relacionades

Els adolescents estaven interessats sobretot en l’activisme del músic per la pau, pocs mesos abans de la dissolució dels Beatles. «Amb aquesta subhasta, volen transmetre aquest missatge de Lennon», va dir Bruun Rasmussen.

La gravació serà venuda amb les fotografies de la trobada i el número del diari escolar que ho relata. «Per escoltar els 33 minuts del casset es necessita un bon reproductor de cintes antic i crec que aquesta part de nostàlgia se suma al seu valor», va afegir.

Temes:

John Lennon