Parcel·la a Madrid

El megalític projecte de Nacho Cano: un teatre amb forma de piràmide asteca de 30 metres d’altura

  • El consistori li concedeix autorització provisional per a l’ús durant quatre anys, a canvi d’un cànon de 450.000 euros anuals

El megalític projecte de Nacho Cano: un teatre amb forma de piràmide asteca de 30 metres d’altura

ARCHIVO

2
Es llegeix en minuts

El projecte musical dissenyat per l’artista Nacho Cano i per al qual l’Ajuntament de Madrid li ha cedit una parcel·la a Hortaleza inclou la construcció d’un teatre amb forma de piràmide asteca per allotjar les funcions. Així ho ha avançat el diari veïnal ‘Periódico Hortaleza’, i fonts pròximes al projecte han confirmat a Efe la intenció de la promotora liderada per Nacho Cano, Malinche The Musical Spain S.L., que el teatre tingui forma de piràmide.

No obstant, des de l’Ajuntament remarquen que l’expedient «està en tramitació» i ho estan estudiant els tècnics de l’àrea de Desenvolupament Urbà, per la qual cosa el projecte «pot tenir canvis». De moment, el que ha fet el consistori és concedir una autorització d’ús provisional per a l’ús durant quatre anys del solar, a canvi d’un cànon de 450.000 euros anuals.

Així mateix, s’ha autoritzat una primera fase de moviment de terres a la parcel·la, que té 19.000 metres quadrats i és a l’avinguda de Machupichu.

Segons els detalls aportats per ‘Periódico Hortaleza’, l’estructura proposada per Nacho Cano consistiria en una piràmide asteca de 30 metres d’altura, que acolliria a l’interior un teatre de 1.326 butaques, i el projecte inclou un aparcament de 400 places. Fonts municipals precisen, en aquest sentit, que «qualsevol dotació comporta unes places d’aparcament obligatòries».

Crítiques des de l’esquerra

La cessió de la parcel·la a Nacho Cano va ser objecte de crítiques per part de l’esquerra contra l’Ajuntament, que va afirmar que la construcció al solar haurà de ser «efímera», de l’estil d’una carpa, perquè pugui ser retirada quan concloguin els quatre anys d’autorització provisional.

Notícies relacionades

Les reaccions als nous detalls que han transcendit sobre el projecte no s’han fet esperar, i la portaveu de Més Madrid al Consistori, Rita Maestre, ha qualificat d’«escàndol» que es plantegi un projecte «que no correspon a cap necessitat del districte».

I ha censurat la cessió del solar «sense concurs públic» a Nacho Cano, «un empresari amic del PP, que va ser amfitrió de les vacances personals de la presidenta [de la Comunitat, Isabel Díaz] Ayuso, després que ella li donés un premi [la Gran Cruz de la Ordren del Dos de Mayo] que va convertir en un míting al seu favor».