Després de mig segle de vida

La Locomotora Negra farà el seu últim concert a Girona

La banda barcelonina conclourà la seva gira de comiat aquest Nadal, el 29 de desembre

La Locomotora Negra farà el seu últim concert a Girona
1
Es llegeix en minuts

La llegendària big band La Locomotora Negra, degana del jazz a Catalunya, s’acomiadarà dels escenaris amb una actuació a l’Auditori de Girona el 29 de desembre, segons ha informat aquest dimecres a través d’un comunicat. Ja han sortit a la venda les entrades per al que serà l’últim concert de la gira de comiat de la banda. El concert forma part de la programació del cicle ‘Nadal a l’Auditori’.

Notícies relacionades

La banda que capitaneja Ricard Gili aquest any ha celebrat el seu cinquanta aniversari. Va néixer el 1971 com a quintet de jazz al mític local Cova del Drac, del carrer Tuset de Barcelona, i es va anar ampliant fins a arribar als 17 components per convertir-se en un referent del jazz a Catalunya. Després de mig segle de vida, el conjunt barceloní dirà adeu poc abans de Cap d’Any posant fi a una llarga i fructífera trajectòria com a divulgadors del jazz.

El cicle ‘Nadal a l’Auditori’, que es desenvoluparà a Girona entre el 10 de desembre i el 9 de gener, comptarà també amb les actuacions de grups com Mambo Jambo, Joan Garrido & The Global Band, l’Orquestra de la Ràdio d’Hongria i el Ballet de Barcelona, entre d’altres.

Temes:

Jazz