Estrena

Carlos Saura inaugurarà Sant Sebastià amb ‘Rosa rosae. La guerra civil’

El premiat retrata els horrors d’un conflicte armat amb una sèrie d’imatges en blanc i negre creades, manipulades i filmades per ell

La Sección Oficial del 69 Festival de San Sebastián, en su Gala de Inauguración, acogerá fuera de concurso la primera proyección pública de Rosa Rosae.

La Sección Oficial del 69 Festival de San Sebastián, en su Gala de Inauguración, acogerá fuera de concurso la primera proyección pública de Rosa Rosae.

1
Es llegeix en minuts

La Secció Oficial del 69è Festival de Sant Sebastià, eb la seva gala inaugural, acollirà fora de concurs la primera projecció pública de ‘Rosa rosae. La guerra civil’, l’últim curtmetratge del premiat realitzador Carlos Saura. El festival aquest any se celebrarà del 17 al 25 de setembre.

Produït per Anna Saura, que també ha col·laborat amb el seu pare durant el procés creatiu, aquest treball recupera més d’una trentena d’imatges que Saura imprimeix, manipula i filma per crear, juntament amb la cançó ‘Rosa rosae’, de José Antonio Labordeta (1935-2010), el tema de la qual dona títol al curtmetratge. Si bé recrea la Guerra Civil espanyola, el curtmetratge reflecteix els horrors de qualsevol guerra des de la mirada d’un nen. La seva visió de tot el que l’envolta amplifica encara més el disbarat de qualsevol conflicte armat, segons expliquen els creadors d’aquesta proposta.

Notícies relacionades

Per Anna Saura, «produir aquest curt dirigit per Carlos ha sigut un procés complex però molt enriquidor per a les dues parts. Hem treballat estretament des de la primera idea i ens hem complementat a la perfecció. Ha sigut una experiència única amb un resultat del qual els dos ens sentim molt orgullosos. Estem desitjant que arribi el moment de poder ensenyar-ho per primera vegada al Festival de Sant Sebastià, a qui hem d’agrair aquesta oportunitat.»