Final de la fira taurina de les festes de Begoña

Gijón anuncia que no hi haurà més corrides de toros després de la polèmica de Feminista i Nigeriano

  • L’alcaldessa de la localitat asturiana argumenta que «una ciutat que creu en la integració i la igualtat d’homes i dones no pot permetre aquest tipus de coses»

Gijón anuncia que no hi haurà més corrides de toros després de la polèmica de Feminista i Nigeriano
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gijón es queda sense toros. Aquest dimecres l’alcaldessa de la localitat, la socialista Ana González,ha anunciat que han decidit posar fi a la fira taurina de Begoña. A més, tampoc concedirà la pròrroga a la gestió de la plaça de toros a l’empresa que la dirigeix en l’actualitat ni tornarà a treure la plaça aconcurs públic per a la celebració d’espectacles taurins a la ciutat. «És competència de l’òrgan de contractació, que és l’Alcaldia, i la plaça no es traurà. Les veus demanant que els toros no continuessin a la ciutat són cada vegada més», ha afirmat l’alcaldessa durant un acte a la Fira de Mostres.

Entre les raons que ha esgrimit Ana González per a això hi ha el nom dels toros torejats a la fira de Begoña passada, de la ramaderia de Daniel Ruiz: un de nom Feminista i dos exemplars de nom Nigeriano. «S’han creuat diverses línies. Una ciutat que creu en la integració i la igualtat d’homes i dones no pot permetre aquest tipus de coses. Hi ha persones que voldrien que continués, i se’ls ha fet cas; ara s’ha d’escoltar aquesta altra part de Gijón», ha afirmat l’alcaldessa. A més, ha afegit que s’ha utilitzat els toros «per desplegar una ideologia contrària als drets humans». És per aquesta raó que ha reiterat que «s’ha acabat el contracte dels toros».

Notícies relacionades

Des del Partit Popular estudiaran jurídicament la mesura per determinar si és legal. Els populars impulsaran una iniciativa municipal i engegaran una recollida de firmes «en recolzament a les associacions i els col·lectius taurins»A més, han anunciat que «en dos anys un govern del PP organitzarà la millor fira taurina per a la ciutat». El president del PP de Gijón, Pablo González, ha qualificat d’«imposició ideològica» la decisió presa per l’alcaldessa de la ciutat. «El socialisme més radical torna a coartar la llibertat dels habitants de Gijón, amb les decisions d’una alcaldessa que continua volent dividir la ciutat», ha dit el president del PP.

El president de Vox Astúries, Ignacio Blanco, considera que l’alcaldessa de Gijón, «inassequible al descoratjament en la seva fracassada actuació com a gestora municipal, fa de la ciutat el seu particular camp de batalla ideològic». Per a Blanco, la «tradició taurina de Gijón» és «molt més rellevant que la del marginal grup antitaurí que s’oposa a les celebracions, i ho excusa tot en els noms d’uns toros».

Temes:

Toros Astúries