Repte vocal

Més de 330 persones canten ‘Bohemian Rhapsody’ en un vídeo participatiu

La música de Queen uneix cantants amateurs de diferents edats i llocs d’Espanya i Portugal en l’últim projecte impulsat per la Fundació La Caixa

Más de 330 personas participan en este video musical interpretando ’Bohemian Rhapsody’, de Queen.

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La música en directe és tota una experiència però gràcies a la tecnologia avui és possible unir persones que no estan a prop físicament per interpretar una peça que poden disfrutar milers de persones amb un clic. La Fundació La Caixa acaba de llançar el seu el seu tercer projecte participatiu digital, un vídeo amb una versió coral de ‘Bohemian Rhapsody’, un dels himnes de Queen, en el qual han cantat més de 330 veus amateurs de diferents edats i llocs de la geografia espanyola i portuguesa, així com diferents punts del món.

A #JoCanto Bohemian Rhapsody, cadascun dels participants ha sigut responsable de gravar-se seguint les recomanacions de Dani Anglès, especialista en teatre musical, responsable de la dramatúrgia. Els arranjaments de Gerard Ibáñez han fet possible adaptar a una gran varietat de veus la icònica obra de Freddie Mercury, líder de Queen. L’edició d’imatge i vídeo de Merlí Borrell i la producció musical d’Oriol Padrós aconsegueixen transmetre tota l’energia i cura que cada intèrpret ha posat en aquest projecte complex tant per la partitura, que uneix rock, pop i òpera, com per la sincronització d’imatges i so. Tot un repte tant per als intèrprets com per als creadors del vídeo, que inclouen diverses picades d’ullet al videoclip original de ‘Bohemian Rhapsody’.

Del ‘Messies’ participatiu a l’era digital

Notícies relacionades

La Fundació La Caixa, amb una àmplia experiència prèvia en l’organització de ‘Messies’ participatius, ha traslladat a les xarxes socials les seves ganes de compartir la música amb vídeos participatius. ‘Bohemian Rhapsody’ és la tercera peça d’aquestes característiques que llancen després de l’èxit d’altres creacions digitals participatives.

El primer vídeo d’aquestes característiques va aparèixer després del primer confinament el juny del 2020, #JoCanto Viva la Vida, un energètic tema de Coldplay, que va comptar amb la participació de 640 persones que ja acumula 962.663 visualitzacions. I el desembre del mateix any es va donar a conèixer el màgic #JoCanto Al·leluia, amb l’’Al·leluia’ de Händel interpretada per de 350 veus al costat de les veus del cor Ars Nova que dirigeix Mireia Barrera i els músics de l’Orquestra de Barroca Catalana. El vídeo, que s’acosta als dos milions de visualitzacions, va comptar amb direcció d’Igor Cortadellas, un crac a l’hora de combinar imatge i so, responsable també de ’Symphony’, al·lucinant viatge immersiu a la música clàssica presentat per Gustavo Dudamel, instal·lat de manera permanent a CaixaForum.