Mort als 60 anys

Premi Crítica Serra d’Or pòstum per a Jordi Cussà

  • La mort de l’escriptor, aquest diumenge, sorprenia el jurat, que no havia arribat encara a fer públic el veredicte que guardonava per unanimitat la seva novel·la ‘El primer emperador i la reina Lluna’

  • L’autor català ultimava la versió en còmic de ‘Cavalls salvatges’ amb el dibuixant Kap

10.09.20 Berga
Jordi Cussà autor de la novel.la Cavalls salvatges que tracta sobre la heroïna als 80 i 90´s ara es reedita en

10.09.20 Berga Jordi Cussà autor de la novel.la Cavalls salvatges que tracta sobre la heroïna als 80 i 90´s ara es reedita en / Marc vila (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escriptor Jordi Cussà, autor de ‘Cavalls salvatges’, novel·la de culte sobre la plaga de l’heroïna als anys 80 i 90, que va morir aquest diumenge als 60 anys, havia sigut elegit guanyador del premi del Crítica Serra d’Or de Literatura i Assaig en un veredicte que no havia arribat encara a fer-se públic.

El jurat, format per Francesco Ardolino, Borja Bagunyà, Marta Nadal, Marina Porras i Xulio Ricardo Trigo, havia decidit fa uns mesos per unanimitat atorgar el guardó a Cussà per la novel·la ‘El primer emperador i la reina Lluna’ (Comanegra). 

Notícies relacionades

El premi s’havia d’anunciar el 17 de setembre i els seus responsables han emès aquest dilluns un comunicat en què assenyalen que tenen «una sensació compartida de tristesa i desolació perquè el veredicte no s’ha pogut fer públic abans». Afegeixen i lamenten la mort d’«un dels millors novel·listes catalans contemporanis». 

Versió en còmic

De ‘Cavalls salvatges’, que per bé o per mal va marcar la seva carrera narrativa, Pagès Editors va anunciar aquesta primavera que n’ultimava una versió en còmic a càrrec del dibuixant Jaume Capdevila, Kap. El mateix Cussà n’estava reescrivint l’adaptació, prevista per al setembre.