Festival inèdit

La Fira del Llibre Únic s’estrena aquest dissabte per rescatar perles de fons

  • Onze editorials participen aquest 12 de juny en la primera edició d’aquest festival, impulsat per Comanegra, que visibilitza un títol de cada segell, de més de dos anys d’antiguitat i que al seu dia no va rebre, al seu parer, l’atenció que mereixia

La Fira del Llibre Únic s’estrena aquest dissabte per rescatar perles de fons

El Periódico

1
Es llegeix en minuts

Onze editorials catalanes participen aquest dissabte, 12 de juny, en la primera edició de la Fira del Llibre Únic, que impulsa Comanegra per reivindicar el llibre de fons i «la lectura calmada més enllà de les presses que marca la dinàmica de la novetat», apunta l’organització.

Les editorials –Anagrama, Adesiara, Arcadia, Blackie Books, Edicions de 1984, Edicions de la Ela Geminada, L’Altra, Libros del Zorro Rojo, Males Herbes, Minúscula i Comanegra– disposaran d’una parada al pati de la Fàbrica Lehmann, on Comanegra té la seu, i posaran a la venda un únic títol dels respectius catàlegs que haurà de complir dues condicions: tenir almenys dos anys d’antiguitat i que en el moment de la seva publicació «no rebés tota l’atenció pública que es mereixia, atesa la seva qualitat».

Els títols dels ‘llibres únics’, 10 en català i un en castellà, es revelaran el mateix dissabte 12 i entre aquests hi haurà diversos gèneres, traduccions i obres originals.

Activitats en paral·lel

Notícies relacionades

A més de vendre aquests llibres, la jornada, d’11 a 20 hores, ha de servir per «explicar aquests títols des de nous punts de vista», amb la qual cosa cadascuna de les editorials proposarà una activitat diferent relacionada amb el contingut de cada llibre, les seves característiques o la seva història. No seran presentacions a l’ús sinó que hi haurà concerts, peces teatrals, jocs i ‘performances’.

Finalitzat el dia, la intenció és que llibreries de diferents localitats continuïn reivindicant aquests llibres, que seran exposats de manera especial en espais destacats.

Temes:

Llibres