Intèrpret en l’ostracisme

L’’empestat’ Kevin Spacey tornarà al cine en una pel·lícula italiana sobre pedofília

  • L’actor de ’House of Cards’ amb prou feines ha treballat des que va ser acusat d’assetjament sexual a home joves i fins i tot a menors

  • El nord-americà participarà en una pel·lícula del cineasta italià Franco Nero

L’’empestat’ Kevin Spacey tornarà al cine en una pel·lícula italiana sobre pedofília

AP / DAVID GIESBRECHT

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Quatre anys després que la seva carrera quedés en punt mort per les nombroses acusacions d’assetjament sexual que el persegueixen, Kevin Spacey es disposa a tornar al cine. L’actor de 61 anys ha sigut contractat per participar en una pel·lícula italiana, en la qual interpreta un policia que segueix la pista a un home cec que és capaç de dibuixar altres persones amb només escoltar la seva veu i que ha sigut injustament acusat de pedofília, al·legacions semblants a les que planen sobre l’estrella de ‘House of Cards’. El film, ‘L’uomo Che Disegno Dio’ (L’home que va dibuixar Deú), estarà dirigit pel cineasta Franco Nero, que interpreta també un paper juntament amb la seva dona, l’actriu britànica guanyadora de l’Oscar Vanessa Redgrave. 

«Estic molt content que Spacey acceptés participar a la pel·lícula», ha dit Nero a ‘ABC News’. «El considero un gran actor i estic impacient per començar a rodar la pel·lícula». L’actor ha desaparegut pràcticament de l’esfera pública des que més d’una vintena d’homes l’acusessin a partir de 2017 d’haver-se comportat de forma sexualment inapropiada durant la seva etapa al teatre Old Vic londinenc, on va treballar primer com a intèrpret i després com a director artístic de la venerable institució. Poc després de conèixer-se les al·legacions, des de grapejos a assetjament, patits per homes joves, molts actors, entre el 1995 i el 2015, ‘House of Cards’ va decidir trencar abruptament la seva relació amb Spacey, que en quell moment era a la cúspide de la seva carrera. 

La CNN havia publicat que també en el set de la sèrie l’actor s’havia dedicat a perseguir sexualment alguns dels seus companys, comportant-se com un «depredador» i creant un ambient de treball tòxic. Des d’aleshores, bona part de l’escàndol s’ha lliurat en els tribunals. El 2018, Spacey va ser acusat formalment d’assalt indecent per un tribunal de Massachusetts, tot i que el cas va ser desestimat després que la presumpta víctima, que era menor d’edat quan els fets van passar, retirés els càrrecs. Tampoc van prosperar dues denúncies més a Los Angeles. Una per prescripció del delicte i una altra per la mort de la víctima. El mateix va passar amb una denúncia similar a Nova York, desestimada perquè es va presentar de forma anònima. En aquest cas, el denunciant va al·legar haver sigut víctima d’abusos sexuals en els anys 80, quan tenia 14 anys.  

Notícies relacionades

En tot aquest període el defenestrat actor d’‘American Beauty amb prou feines s’ha deixat veure. La seva última interpretació data de l’any 2018, quan va participar a ‘El club de los jóvenes multimillonarios’, una pel·lícula que va ser un fracàs a la taquilla. Aquell mateix any va començar a penjar vídeos seus per Nadal en els quals va parlar del seu acomiadament de ‘House of Cards’ amb un ‘cameo’ de Frank Underwood. Més recentment va comparar en un podcast els acomiadaments de treballadors durant la pandèmia amb la seva caiguda en desgràcia i va mirar de consolar aquells que estan contemplant el suïcidi per l’impacte del coronavirus en les seves vides. 

Tot sembla indicar que a Europa se sent més còmode que als EUA. El 2019 se’l va veure llegint un poema en un museu de Roma i mesos després se’l va veure cantant ‘La Bamba’ al costat d’uns tunos a la porta d’un bar de Sevilla