El Dia del Llibre i la Rosa

El millor Sant Jordi de les nostres vides

La primera celebració comunitària en temps de pandèmia omple carrers i llibreries de Barcelona enmig d’un ambient joiós

  • Amb informacions d’Helena Hevia, Anna Abella, Rafael Tapounet i Marta Cervera

1
Es llegeix en minuts

És una afirmació que circula com un mantra entre autors, editors i llibreters: és el millor Sant Jordi de la història. Per descomptat, és una afirmació amb una alta càrrega emocional, no en va per fi celebrem una cosa comunitàriament i el sol ens beneeix; fa pinta la jornada d’avui d’estocada a la Covid.

Però no és només una impressió emocional. El Gremi de Llibreters va estimar que les vendes de llibres serien aquest divendres del 60% respecte del Sant Jordi del 2019, un molt bon Sant Jordi llibresc per a més informació. Bé, en una llibreria de referència com la Laie, al centre de Barcelona, calculen a les 13.00 hores que ja han depassat aquest 60%. Visca.

Notícies relacionades

Hi ha cues llargues i civilitzades a les llibreries i hi ha gran afluència de lectors també civilitzada als espais perimetrats per a vendes i firmes. Especialment al passeig de Gràcia, però no només al passeig de Gràcia, també al passeig de Sant Joan per exemple. A la rambla del Poblenou, no obstant, les terrasses de bars tenen bastant més èxit que les parades de llibres. 

‘Sotto voce’, perquè és lleig mossegar la mà que et dona menjar, editors i llibreters atribueixen la fluïdesa del tinglado a l’absència de signants oportunistes. És al carrer a la compra de llibres i potser a la recerca d’una firma l’os lector de la societat, que s’està revelant com un os de mastodont, i amb un moll formidable. Hi ha molta gent a ‘fires’ i llibreries, però funciona tot com la seda fins ara.