Premis de cine

Els nominats dels Oscar podran no portar mascareta davant la càmera

  • Els candidats i els seus acompanyants sí que s’hauran de tapar la boca quan no apareguin en pantalla

estatuilla-premios-oscar

estatuilla-premios-oscar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Oscar no obligaran els nominats i els seus acompanyants a portar mascareta davant les càmeres, però sí que demanaran a tots els assistents que es cobreixin la boca i el nas quan es trobin fora de pla.

La revista ‘Variety’ va donar aquest dilluns alguns detalls d’una reunió que els responsables dels Oscar han mantingut aquest matí amb nominats i publicistes de Hollywood. Així, ‘Variety’ va assegurar que, atès que els Oscar es concebran com si fos el rodatge d’un programa televisiu o una pel·lícula, les mascaretes no seran obligatòries mentre se sigui davant les càmeres (per exemple, durant la cerimònia). No obstant, quan els candidats o els seus acompanyants no apareguin en pantalla (per exemple, durant les pauses comercials) sí que hauran de portar mascareta.

Dissabte passat, els productors de la gala van deixar entre interrogants si els assistents als Oscar de la pandèmia haurien de portar mascareta en tot moment. «Això és el que hem de dir sobre això: les mascaretes jugaran un paper molt important en la història d’aquella nit», va dir Steven Soderbergh, productor de la cerimònia al costat de Stacey Sher i Jesse Collins.

D’altra banda, l’Acadèmia de Hollywood està planejant una gala amb aforament limitat d’unes 170 persones. Es requeriran diverses proves PCR als assistents en els dies previs, hi haurà controls de temperatura i també s’organitzaran rotacions dels convidats al llarg de la vetllada per garantir el distanciament.

Una gala segura i amb estètica de cine

Una cerimònia preparada com si fos una pel·lícula i cent per cent segura contra el coronavirus és la doble recepta que proposaran els Oscar, que es van retardar dos mesos per la pandèmia i que se celebraran aquest diumenge 25 d’abril.

Els productors van explicar el dissabte que els Oscar tindran una estètica de cine, es transmetran en 24 ‘frames’ per segon i amb un format panoràmic, faran servir enquadraments més típics d’una cinta que de la televisió, i seran «tres hores d’entreteniment» fonamentades en l’«optimisme» i la «sinceritat».

La gran festa del cine s’ha conjurat per celebrar una cerimònia el més presencial possible i per a això canviarà el seu centre d’operacions del Dolby Theatre a Union Station, l’estació de trens de Los Angeles (EUA). En qualsevol cas, els Oscar estan preparant dues subseus a Londres i París per als qui no puguin acudir a Los Angeles.

Notícies relacionades

D’altra banda, els cervells d’aquests Oscar van explicar que l’alfombra vermella serà aquest any «molt petita» i que formarà part de la prèvia del xou, on a més es veuran les interpretacions de les cinc nominades al premi a la millor cançó. També hi haurà un programa especial posterior a la cerimònia.

Per ara, la relació de presentadors d’aquests Oscar tan peculiars inclou Brad Pitt, Zendaya, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Harrison Ford, Laura Dern, Regina King, Marlee Matlin, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Angela Bassett, Halle Berry, Bong Joon Ho, Don Cheadle i Bryan Cranston. Els productors van indicar que falten un parell de presentadors per anunciar-se.

Temes:

Mascaretes