Amb molta influència

El productor de Broadway Scott Rudin es retira després d’acusacions d’abús

  • Anuncia que es retira de la «participació activa» que tenia als espectacles en què treballava

  • La seva decisió es produeix després d’un article de premsa amb noves denúncies contra ell

El productor de Broadway Scott Rudin es retira després d’acusacions d’abús
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’influent productor de Hollywood i Broadway Scott Rudin, responsable d’èxits com «The Book of Mormon» o «The Truman Show», va anunciar aquest dissabte que es retirarà de la «participació activa» als espectacles en què treballa després de les acusacions d’abús i comportament violent amb els seus empleats durant anys, a qui tirava telèfons i en una ocasió va arribar a tirar a un d’ells del cotxe.

Rudin ha decidit passar a un segon pla després que un recent article de ‘The Hollywood Reporter’ tragués a la llum noves denúncies d’abús. «Després d’un període de reflexió, he decidit retirar-me de la participació activa de les nostres produccions a Broadway», va assegurar Rudin en un comunicat emès avui al diari ‘The Washington Post’, recollit per Efe.

El productor va demanar disculpes per «el dolor causat» pel seu comportament, després que es multipliquessin les peticions de conseqüències a la indústria del cine i el teatre. L’última en mostrar el seu retret a Rudin va ser l’actriu Karen Olivo, que va assegurar que el silenci de l’exitós productor era «inacceptable».

Trencar un ordinador

L’article de ‘Hollywood Reporter’ detalla que el productor de pel·lícules com ‘The Social Network’ i ‘No Country for Old Men’ va trencar un ordinador al colpejar-lo contra la mà d’un assistent que no va poder reservar un seient en vol complet i, en una altra ocasió, va llançar un recipient de vidre a un empleat durant una reunió.

«Aquest article amb prou feines voreja la superfície de tot el comportament abusiu, racista i sexista de Scott Rudin», va assegurar la setmana passada a Twitter la productora Megan Ellison (‘Her’), que va treballar amb Rudin a ‘True Grit’.

La caiguda de Rudin es dona quan el productor estava treballant en una reedició de «The Music Man», amb Hugh Jackman Sutton Foster, tot i que el seu estil agressiu era ben conegut a la indústria de l’espectacle a les dues costes dels Estats Units i el 2005 es vantava d’haver acomiadat o forçat la sortida de 119 assistents, tot i que membres del seu equip consideren que el número s’acosta més a 250.

Llançar telèfons

El 2014, el ‘New York Post’ assegurava que el productor havia empès del cotxe un assistent en ple viatge pel pont Triborough per arribar tard a recollir-lo a l’aeroport i en va arribar a atropellar un altre, una cosa a què el productor en entrevistes posteriors va respondre rient.

Notícies relacionades

Rudin trencava tants telèfons mòbils estavellant-los contra el que tingués davant que els seus subalterns en tenien alguns de recanvi preparats per reemplaçar immediatament els que destruïa, mentre que als 90 els seus empleats mesuraven el cable del telèfon per saber la distància de seguretat per si s’enfadava.

El productor era conegut per humiliar els seus empleats, acomiadar-los sense raó aparent, o tenir forts desacords amb actors i altres membres de la indústria de l’espectacle.