A les Drassanes Reials

Escher, Monet i Chagall s’exhibiran al Museu Marítim de Barcelona

La Sala Gran de l’antic edifici de les Drassanes Reials acollirà grans exposicions artístiques, la primera, a partir del 29 d’abril, sobre el neerlandès M.C. Escher

Escher, Monet i Chagall s’exhibiran al Museu Marítim de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Escher, Monet i Chagall són alguns dels grans noms de l’art internacional l’obra dels quals s’exposarà al Museu Marítim de Barcelona, gràcies a l’acord que aquest divendres ha firmat el consorci de les Drassanes Reials de Barcelona amb l’empresa Arthemisia Evolucionarte.

La mostra de l’artista neerlandès M. C. Escher inaugurarà el 29 d’abril aquesta nova etapa de l’antic edifici de les Drassanes Reials, que continuarà acollint exposicions relacionades amb la cultura marítima però cedirà la Sala Gran per a aquestes grans exposicions.

«Es tracta d’un projecte molt important per enriquir l’oferta museística de la ciutat i dinamitzar la zona de Drassanes i la part baixa de les Rambles», ha explicat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

El director d’Arthemisia Evolucionarte España, Jesús Rodríguez, ha assenyalat que aquesta empresa ha adaptat els 1.500 metres quadrats expositius a les necessitats de la mostra d’Escher, amb la intenció de mantenir-se a Barcelona del 29 d’abril al 26 de setembre.

A preus assequibles

Posteriorment, l’empresa promotora té previst oferir a Barcelona les exposicions de Marc Chagall i Claude Monet, «tot i que tot depèn de com vagi aquesta primera», ha puntualitzat. «Estem segurs que aquesta primera rebrà molts visitants», ha assegurat el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares.

Collboni ha afegit que el nou projecte museístic que s’instal·larà a les Drassanes Reials «està pensat especialment per al públic local i tindrà preus assequibles».

Jesús Rodríguez ha puntualitzat que «el públic internacional també serà ben rebut» i que l’entrada general tindrà un preu de 13 euros, mentre que la reduïda en valdrà 10 i els menors de 9 anys i altres col·lectius hi entraran gratis, tal com indica el conveni firmat aquest divendres, que té una durada de tres anys.

Sumar contingut cultural

«No venim a trepitjar la programació de cap dels museus que ja hi ha a la ciutat –ha aclarit Rodríguez–, sinó a sumar i a aportar contingut cultural».

Notícies relacionades

Aquest nou projecte del Museu Marítim és la primera incursió a la capital catalana de l’empresa Arthemisia Evolucionarte, que a Madrid ha organitzat la recent exposició monogràfica de Fernando Botero.

La mostra d’Escher que arribarà ara a Barcelona ja s’ha pogut veure a Lisboa (Portugal), on «va ser un èxit i va atraure 280.000 visitants», segons Rodríguez.