The Hollywood Reporter

Acusen Scott Rudin, productor de Hollywood i Broadway, d’abús laboral

  • El mateix Rudin va presumir en un article d’haver fet dimitir 119 assistents

Acusen Scott Rudin, productor de Hollywood i Broadway, d’abús laboral
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diari ‘The Hollywood Reporter’ va publicar aquest dimecres una llista de testimonis que acusen Scott Rudin, un dels productors més importants de Hollywood i Broadway, de tractar de forma violenta els seus empleats i companys de feina. L’article detalla que el productor de pel·lícules com ‘La xarxa social’, ‘No es país para viejos’ i ‘El show de Truman’ va trencar un ordinador al colpejar-lo contra la mà d’un assistent que no va poder reservar un seient en vol que estava complet i, en una altra ocasió, va llançar un recipient de vidre a un treballador durant una reunió.

«Aquest article amb prou feines voreja la superfície de tot el comportament abusiu, racista i sexista de Scott Rudin», va assegurar a Twitter la productora Megan Ellison (‘Her’), que va treballar amb Rudin a ‘Valor de llei’.

Rudin és un dels homes amb més poder en la indústria de l’espectacle, tant el món del cine com en el teatre. Els seus projectes han acumulat 151 nominacions als Oscars, amb 23 victòries, i també han sigut condecorats en els premis Emmy, Tony i Globus d’Or. Però en una època en què Hollywood està examinant les seves dinàmiques de poder, i després de la caiguda d’altres pesos pesants, com Harvey Weinstein, diversos treballadors assenyalen Rudin com a responsable d’una cultura de treball tòxica i violenta. «Tots els dies eren extenuants i horribles», va resumir Ryan Nelson, que va treballar com a assistent executiu del productor entre el 2018 i el 2019. L’exempleat va descriure jornades de treball de 14 hores, que obligaven diversos empleats a dormir a l’oficina, on va veure el seu cap llançar una grapadora i dir «retardat» a un company. Una altra de les extreballadores, Caroline Rugo, va confirmar les paraules de Nelson i va afegir que va presenciar com el productor va llançar un recipient de vidre a un empleat, que va haver de ser atès per un atac de pànic. Segons un tercer exassistent, Andrew Coles, Rudin va arribar més lluny el 2012 i va colpejar la mà d’un company fins a fer-l’hi sagnar, perquè no va poder comprar un bitllet per a un vol específic, ja que estava complet, i va haver de ser atès en urgències. «Hi havia els nois que dormien a l’oficina, als que els queien els cabells i els que desenvolupaven úlceres. Era un ambient molt intens, però això va ser diferent. Va arribar a un nou nivell de bogeria», va assegurar Coles.

Notícies relacionades

Durant anys la premsa de Hollywood ha descrit el condecorat productor com una persona de caràcter fort. ‘The Hollywood Reporter’ el va qualificar com «l’home més temut de la ciutat» el 2010 i el mateix Rudin va presumir d’haver fet dimitir 119 assistents en un article que ‘The Wall Street Journal’ va publicar el 2005.

De moment no s’han presentat càrrecs contra Rudin i el seu equip tampoc s’ha pronunciat sobre les acusacions.