Amb reserva en línia

¿On esquiar aquesta Setmana Santa? Les pistes obertes a Catalunya

  • Les restriccions perimetrals han obligat algunes estacions a tancar en plena temporada de neu, però la rebaixa de mesures aprovada pel Procicat dijous passat permetrà disfrutar de les seves instal·lacions aquestes festes

La Masella 19 12 2020  Esquiadores en el primer fin de semana de aperturas de las estaciones de esqui como la Masella  Autor  JAF

La Masella 19 12 2020 Esquiadores en el primer fin de semana de aperturas de las estaciones de esqui como la Masella Autor JAF / David Aparicio

4
Es llegeix en minuts

Amb les últimes mesures aprovades pel Procicat la passada setmana, amb les quals s’obrirà el confinament comarcal sempre que es viatgi amb la bombolla de convivència, les estacions d’esquí catalanes han vist l’oportunitat de salvar aquesta temporada amb les festes de Setmana Santa, unes dates clau per al sector.

A més, les nevades previstes per a finals d’aquesta setmana a Catalunya podrien afavorir les condicions de la tornada a les pistes.

Les estacions d’esquí han sigut unes de les grans afectades per les restriccions de mobilitat que la Generalitat va imposar després de la tercera onada de contagis per coronavirus. Després de veure’s obligades a retardar la seva obertura –que solia donar-se amb el pont de la primera setmana de desembre–, el confinament perimetral ha dificultat l’accés dels esquiadors d’altres comarques a les seves instal·lacions.

Algunes, com Masella (Cerdanya), van decidir mantenir les seves pistes obertes amb serveis mínims per als seus treballadors, esquiadors federats o aficionats que pertanyessin a la comarca. D’altres, no obstant, com Espot Esquí (al Pallars Sobirà), es van veure obligades a tancar temporal a principis d’any a causa de les restriccions perimetrals, que no permetien que els seus usuaris poguessin accedir-hi.

Notícies relacionades

Ara, amb totes les estacions obertes de nou, ¿on esquiar aquesta Setmana Santa a Catalunya?

Masella (Cerdanya)

Una de les estacions que sol tancar més tard encara no té data prevista per fer-ho aquest any. Masella ha sigut una de les estacions d’esquí que ha aconseguit mantenir-se oberta durant tota la temporada perquè federats, treballadors i aficionats de la zona poguessin continuar disfrutant de les instal·lacions, que oferien serveis mínims. L’estació no descarta obrir fins a la primavera per cobrir les pèrdues d’aquest any.

Horari Laborals de 9.15 h a 16.00 h, dies festius de 9.00 h a 16.00 h.

Skipallars (Pallars Sobirà)

Aquest complex situat a Lleida, que reuneix tres de les principals estacions d’esquí catalanes (Espot, Port-Ainé i Tavascan), es va veure obligat a tancar les seves pistes a principis d’aquest any. Després de reobrir el passat dia 15, les estacions d’Skipallars només permetran l’accés a aquelles persones que resideixin a Catalunya i que hagin comprat el seu forfet a través de la botiga ‘online’. Mantindrà les seves pistes obertes fins a principis d’abril: Tavascan fins al dia 2, Espot i Port-Ainé, fins al dijous 8, quan acabarà la temporada.

Horari Laborals de 9.00 h a 14.00 h, fins a les 16.30 els caps de setmana.

La Molina (Cerdanya)

Una altra que ja ha obert les seves portes aquesta setmana ha sigut La Molina. La que va ser la primera pista amb teleesquí de tot Espanya –el 1943– torna a obrir les seves instal·lacions, tot i que ho farà amb un sistema de compres de forfet ‘online’ per prevenir que se superi l’aforament i evitar cues. Tampoc obrirà el servei de lloguer de roba ni les seves pistes de trineu.

Horari De 9.00 h a 16.00 h

Baqueira-Beret (Vall d’Aran)

Des que s’anunciés el desconfinament perimetral, l’estació d’esquí Baqueira-Beret, situada al Pirineu català, ha vist les seves reserves multiplicades. Amb aquestes dades tan positives pròximes a les festivitats de Setmana Santa, una de les pistes més longeves de Catalunya preveu un bon final de temporada.

Horari De 9.00 h a 16.45 h

Port del Comte (Solsonès)

Port del Comte ha sigut una altra de les estacions que ha resistit el desgast de la pandèmia sanitària i ha aconseguit obrir durant tota la temporada. Una de les característiques principals de les seves pistes és que transcorren enmig d’una frondosa pineda que a l’estiu es converteix en una meravellosa ruta de senderisme.

Horari De 9.00 h a 17.00 h

Vallter 2000 (Ripollès)

A prop de Camprodon i sent una de les estacions amb més altitud de Catalunya, Vallter permet combinar l’esquí alpí amb l’esquí de muntanya, una modalitat que combina l’ascens al cim a peu i el descens esquiant. Amb cims que superen els 2.800 metres d’altura, la neu de les seves pistes es caracteritza per la seva abundància.

Horari Laborals de 9.00 h a 15.00 h, caps de setmana de 8.30 h a 15.00 h

Boí-Taüll (Alta Ribagorça)

Aquesta estació situada a la Vall de Boí disposa de més de 45 quilòmetres esquiables i ofereix activitats rurals per a totes les edats. Des d’excursions amb raquetes per la vall fins a contacontes per als més petits, aquesta estació només obrirà les seves portes per a aquells usuaris que facin la seva reserva ‘online’.

Hora: De 9.00 h a 17.00 h

Vall de Núria (Ripollès)

El tren cremallera que s’ha d’utilitzar per arribar a aquesta vall constitueix una de les moltes singularitats que caracteritzen aquesta estació d’esquí. Envoltada de pics de gairebé 3.000 metres, com el Puigmal, aquest paisatge rural s’ha convertit en una atracció turística en totes les èpoques de l’any. Mentre que a l’estiu es caracteritza pels grups de muntanyencs que acampen als voltants del llac, a l’hivern l’activitat predilecta dels seus visitants és l’esquí. Malgrat que l’estació reobrirà les seves portes per Setmana Santa, fins aleshores es mantindrà tancada els dies laborals –en les setmanes que ocupen entre el 15-19 i el 22-26.

Horari De 9.00 h a 15.00 h

D’aquesta manera, les estacions d’esquí reobriran completament les seves portes durant aquesta Setmana Santa, sempre respectant els protocols de seguretat imposats pel Departament de Salut, que obligaran a portar mascareta durant els ascensos als remuntadors i a respectar la distància de seguretat.