La pandèmia a Catalunya

Les estacions d’esquí catalanes obriran el dilluns 14 de desembre

Els forfets, limitats, es vendran només ‘on-line’ i de forma anticipada per evitar cues i aglomeracions

Les estacions d’esquí catalanes obriran el dilluns 14 de desembre
1
Es llegeix en minuts

Les estacions d’esquí catalanes han acordat amb el Govern iniciar la temporada i reobrir pistes aquest pròxim dilluns, 14 de desembre. Així ho ha comunicat aquest divendres l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), que ha matisat que l’obertura serà gradual. En una primera fase, es limitarà la venda de forfets per evitar aglomeracions. Així mateix, la venda de forfets es farà exclusivament on-line i de manera anticipada per evitar cues de primera hora a les taquilles de les estacions.

El sector, que havia d’iniciar la temporada el 9 de desembre però el va ajornar per les mesures de lluita contra la pandèmia, ha mantingut aquest divendres una reunió amb el Govern en la qual han abordat la reobertura, una reobertura que es farà complint la normativa Covid.

Notícies relacionades

En un comunicat, l’ACEM ha assegurat que les estacions són un «entorn segur», amb espai amplis a l’aire lliure. Ha remarcat que els remuntadors són un mitjà de transport segur perquè els trajectes són curts, perquè estan a l’aire lliure i perquè els usuaris van ben protegits. De tota manera, l’entitat ha fet una crida als seus visitants perquè siguin responsables i respectin en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries i de les mateixes estacions d’esquí.

Després de la incertesa dels últims dies, les estacions d’esquí catalanes s’avancen amb aquesta reobertura a les seves veïnes d’Andorra i de França, que no tenen previst obrir com a mínim fins al gener.