Art urbà

Subhasten a Londres una obra de Banksy per ajudar la sanitat pública

L’artista va deixar la peça com a regal a l’hospital de Southampton el mes de maig passat

Subhasten a Londres una obra de Banksy per ajudar la sanitat pública
1
Es llegeix en minuts

L’enigmàtic artista urbà anglès Banksy podria recaptar més de 3 milions de lliures (3,5 milions d’euros) per a la sanitat pública britànica amb la subhasta d’un dels seus quadros que ofereix «esperança» en plena pandèmia de coronavirus. Banksy havia deixat la seva obra, titulada ‘Game Changer, com a regal a l’hospital de Southampton, al sud d’Anglaterra, el maig del 2020, durant la primera onada de la pandèmia de Covid-19. Representa en blanc i negre un nen petit que ha llençat les seves figures de Batman i Superman a les escombraries i juga amb una nina d’infermera que porta una mascareta i una capa.

El més famós dels artistes urbans anònims va decidir subhastar el quadro original per recaptar diners per al servei públic de salut NHS. Una reproducció de l’obra es mantindrà a l’hospital.

Notícies relacionades

Per a Christie’s, que organitza la venda, el quadro és un «homenatge personal als que continuen canviant el rumb de la pandèmia». «El ‘Game Changer’ de Banksy va portar una llum d’esperança per al personal i els pacients de l’hospital de Southampton i l’artista va voler subhastar-lo en benefici de l’NHS», va explicar Katherine Arnold, codirectora de Christie’s encarregada de l’art de postguerra i contemporani a Europa. L’obra «rendeix homenatge a la força i la resistència» dels empleats de la sanitat pública, va remarcar Arnold.

‘Game Changer’, que sortirà a subhasta el 23 de març, està estimat entre 2,5 i 3,5 milions de lliures. Quan va entregar l’obra al personal sanitari el mes de maig passat, l’artista els va deixar una nota que deia: «Gràcies per tot el que feu. Espero que alegri una mica el lloc, tot i que només sigui en blanc i negre».

Temes:

Banksy Londres