13 obres construïdes a Catalunya, nominades al Premi Mies van der Rohe d’arquitectura 2022

  • Hi competiran la Fabra & Coats de Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues o l’Edifici Santa Clara de Girona

cmontanyes25789337 fabra i coats160907212321

cmontanyes25789337 fabra i coats160907212321

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat la primera llista de 449 obres que competiran pel Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea-Premi Mies van der Rohe 2022, entre les quals hi ha 13 obres construïdes a Catalunya. Així mateix, hi ha dues oficines de Catalunya que han construït a l’estranger que estan nominades: una obra construïda per Addenda Dessau, Saxònia-Anhalt (Alemanya), i una de Maio a Veszprém (Hongria). Totes aquestes obres s’uniran al setembre amb un nou grup de projectes acabats entre novembre del 2020 i abril del 2021.

Notícies relacionades

Entre les obres nominades construïdes a Catalunya n’hi ha unes quantes de Barcelona: la Fabra & Coats, Valirana 47, Kálida Sant Pau, el centre esportiu i ordenació interior d’illa al Turó de la Peira, La Borda-Habitatge per construir comunitat, el Museu Oliva Artés i Casa Burés. També estan nominats l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, l’Edifici Santa Clara de Girona, el Parc de Bombers de Moià, la recuperació de la Torre de Merola de Puig-reig i la comunitat de 79 vivendes amb protecció i locals comercials de Sant Boig, i la transformació de nau industrial de Barcelona. 449 obres de 279 ciutats a 41 països han sigut nominades per experts independents europeus, les associacions nacionals d’arquitectura i el Comitè Assessor del Premi, i per primera vegada, l’EU Mies Award compta amb obres d’Armènia, Moldàvia i Tunísia. Totes aquestes obres s’uniran al setembre amb un nou grup de projectes acabats entre novembre del 2020 i abril del 2021. Fruit de la preocupació internacional per la propagació del coronavirus, l’EU Mies Award ha adaptat el calendari d’aquesta edició amb l’objectiu d’incloure totes les obres i garantir «la seguretat, el rigor i l’excel·lència» en l’avaluació de tots els projectes.

El nou cicle del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe reflexionarà sobre els reptes actuals a què s’enfronten els arquitectes, clients, responsables polítics i altres professionals. Algunes de les obres que s’han acabat durant la pandèmia de la Covid-19 són el resultat d’encàrrecs efectuats durant la crisi financera 2007-2012 o poc després.

Temes:

Arquitectura