Edifici emblemàtic

L’envelliment obliga a tancar el Pompidou de París durant 4 anys per obres

  • La profunda remodelació, que costarà 200 milions d’euros, preveu retirar l’amiant i adaptar l’edifici a les normes energètiques i d’accés per a persones amb mobilitat reduïda

  • Segons la ministra de Cultura francesa, el tancament total de l’obra de Renzo Piano, Richard Rogers i Gianfranco Franchini entre el 2023 i el 2027 reduirà el temps i el cost de la intervenció

L’envelliment obliga a tancar el Pompidou de París durant 4 anys per obres
1
Es llegeix en minuts

El Centre Pompidou de París,que es troba actualment tancat com tots els museus de França pel coronavirus, no podrà acollir públic des de finals del 2023 i fins al 2027 perquè puguin portar-se a terme obres de remodelació de gran magnitud.

L’anunci el va fer la ministra de Cultura, Roselyne Bachelot, en una entrevista al diari ‘Le Figaro’ en la qual explica que ha optat pel tancament complet durant les obres perquè així aquestes seran més breus i el cost serà menor.

La inversió prevista per a la seva remodelació, que inclou retirar l’amiant de l’edifici però també adaptar-lo a les normes energètiques i d’accés per a les persones amb mobilitat reduïda, és d’uns 200 milions d’euros. El Centre Pompidou, que es va inaugurar el 1977, hauria de reobrir les portes per al seu 50è aniversari, el 2027, una vegada finalitzats aquests treballs.

Avís als empleats

Segons ‘Le Figaro’, el president de la institució, Serge Lasvignes, va comunicar aquest dilluns la notícia als sindicats dels empleats, a qui va remarcar que no hi havia alternativa, que l’immoble necessita una intervenció en profunditat.

Notícies relacionades

Ja el 2016, una comissió interministerial que s’ocupa del parc immobiliari havia alertat sobre l’envelliment de l’edifici, obra deRenzo Piano, Richard Rogers i Gianfranco Franchini.

Igual com tots els grans museus de París, el Pompidou va patir l’any passat el sotrac de la Covid en l’afluència de visitants. Van caure un 72% respecte al 2019 per quedar-se en 912.803. Va estar tancat una primera vegada entre el 13 de març i l’1 de juliol i després des del 29 d’octubre fins ara. No està previst que pugui rebre públic en les pròximes setmanes.

Temes:

Museus