Els actors critiquen trencar el confinament municipal per anar a un míting

  • «S’hauria de poder fer el mateix per anar al teatre i garantir el dret a la cultura, que és un bé essencial», ha defensat l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya

1
Es llegeix en minuts

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha lamentat aquest dimecres que el Govern permeti trencar el confinament municipal per assistir a un míting, quan no ho permet per acudir a una activitat cultural. En un comunicat, l’AADPC ha dit que, «si es pot trencar el confinament per anar a un míting polític, perquè cal garantir el dret a la participació política, s’hauria de poder fer el mateix per anar al teatre i garantir el dret a la cultura, que és un bé essencial».

Notícies relacionades

Els actors i directors de Catalunya han fet aquestes consideracions després que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, hagi assegurat aquest dimarts que durant la campanya de les eleccions catalanes estarà permès trencar el confinament municipal per poder assistir a un míting polític. Després de mesos lluitant per mantenir a la superfície l’activitat amb un 50% de l’aforament i patir el tancament de sales a la tardor davant la segona onada de la Covid-19, que els polítics permetin ara assistir a mítings sense importar el confinament municipal i amb les devastadores xifres de contagis i morts de la tercera onada els sembla fora de lloc.

L’AADPC exigeix «als grups polítics la mateixa responsabilitat que ha demostrat el sector de les arts escèniques amb les restriccions de mobilitat». I raonen que, si «s’ha demanat al sector cultural que es reinventi per superar la crisi de la Covid-19, demanem als grups polítics que també ho facin per fer els seus mítings de campanya» ara que s’estan preparant per a les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer.

Temes:

Teatre