Crítica de cine

‘Mamá te quiere’: hi ha amors que maten

  • Un formidable exercici de suspens en què el director Aneesh Chaganty demostra molta habilitat a l’hora d’utilitzar els pocs elements que gestiona

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘Mamá te quiere’ ***

Director:  Aneesh Chaganty

Intèrprets:  Sarah Paulson, Kiera Allen, Pat Healy

Estrena:  22 de gener del 2021 (Movistar+)

El director nord-americà d’origen indi Aneesh Chaganty és un d’aquests talents emergents als quals val la pena seguir la pista. Va debutar amb el ‘thriller’ d’essència digital ‘Searching’ demostrant bones dosis d’inventiva i una gestió excel·lent de la tensió atmosfèrica. Aquesta última qualitat torna a ser present a ‘Mamá te quiere’, un formidable exercici de suspens en què demostra molta habilitat a l’hora d’utilitzar els pocs elements que gestiona. 

Notícies relacionades

Una jove en cadira de rodes començarà a sospitar que la seva mare amaga secretes intencions, una premissa en la línia de la sèrie ‘The act’ i el cas Blanchard, però desterrant tot indici de drama i apostant per la intriga terrorífica i la utilització dels cada vegada més foscos girs de guió per portar la síndrome de Munchausen a les seves últimes conseqüències. 

‘Mamá te quiere’ és una d’aquestes pel·lícules enjogassades amb fons molt pervers. Pot ser que alguns racons no estiguin a l’altura de les circumstàncies, que siguin desenraonats o fàcils, però es percep en Chaganty un director molt precís a l’hora d’articular el ritme, de condensar la trama i de jugar amb les expectatives de l’espectador de manera intel·ligent amb un punt morbós.