Club de lectors de 'La Maledicció de Hill House'

«Els fantasmes de Shirley Jackson són les decisions preses, o les trampes en què vam caure»

Ressenya d'una de les participants en el club de lectura de la novel·la de terror recomanada per EL PERIÓDICO, que comparteix els seus comentaris de la novel·la

shirley

shirley

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Una de les participants en la nova iniciativa cultural impulsada per EL PERIÓDICO per fomentar i compartir la lectura  s’ha animat a enviar-nos les seves impressions de ‘La maledicció de Hill House’, la novel·la de Shirley Jackson a què dediquem aquesta primera proposta dinamitzadora.  Judith Gaitan Tello va ser una de les primeres lectores en fer-nos arribar el seu interès pel llibre a través dels comentaris de la notícia que anunciava la iniciativa.

EL PERIÓDICO anima a llegir la novel·la, tant en castellà com en català, i a que els lectors ens facin arribar les seves opinions, comentaris i sensacions sobre el llibre en l’apartat de comentaris del final d’aquesta notícia.

El llibre, editat per L’Altra en català, es pot aconseguir en préstec a la majoria de biblioteques en alguna de les edicions publicades i també a les llibreries, que continuen obertes malgrat les restriccions pel confinament.

Més informació (Auto)

Títol notícia (Auto)

Títol notícia (Auto)

RESSENYA DE ‘LA MALEDICCIÓ DE HILL HOUSE’

La Maledicció de Hill House

Montague intentant reunir un grup de persones, que en algun moment havien tingut relació i/o habilitats paranormals, va topar amb dues dones: L’Eleanor, una dona jove que ha viscut gairebé tota la seva vida reclosa cuidant a la seva mare invàlida i severa i que sent nena havia estat relacionada amb un poltergeist i la Theodora, una artista bohèmia i despreocupada que tenia molt desenvolupada l’habilitat d’endevinació, a més del Luke Sanderson, per imposició de la propietària actual i futur hereu de la mansió. És així com els quatre s’endinsen a les goles de Hill House. 

Al trobar-se a la casa, cadascun dels seus habitants començarà a advertir estranys successos sobrenaturals que desencadenaran en funestes circumstàncies. L’autora utilitza el terror sobrenatural per provocar emoció al lector; doncs són els fets misteriosos que succeeixen a la casa i com aquests interactuen en la ment dels personatges; els que creen una atmosfera especialment intrigant. 

La mort i la bogeria són els grans temors de l’home, i aquí són explotats per l’autora, ja que tots dos són presents a Hill House influint els personatges i utilitzant la mansió com a instrument capaç d’encarrilar els desitjos i temors de qui travessen les seves portes. Hill House els torna el que desitgen ser, el que volen trobar, transformant els seus habitants, induint-los i atemorint-los, a l’oferir-los allò que anhelaven, sense saber-ho. La mansió confronta els seus residents als seus temors més bàsics, temors dels que per naturalesa s’intenta fugir, no obstant, allò que els persegueix està amb ells i tot i que es resisteixin, irremeiablement acaba trobant-los. Ja que en definitiva «el viatge acaba quan els amants es troben». 

Notícies relacionades

Habitual en l’estil de Shirley Jackson, els seus personatges principals tenen grans processos interiors, desenvolupant temors més íntims, que, portats al límit, són capaços de desplegar el terror en el seu propi ser, una vegada oberta la caixa de pandora que conté la bogeria. Els fantasmes de Jackson són les decisions preses, o les trampes en què vam caure i que ens persegueixen. Hill House és una advertència, el seu contingut, el que decideixi un mateix.

Judith Gaitan Tello

Al comentar en aquesta notícia, presteu el consentiment perquè les vostres dades siguin tractades per PRENSA IBÉRICA MEDIA, SL amb la següent finalitat: Gestionar la vostra participació en el concurs «Exemplars de ‘La maledicció de Hill House’», i poder contactar directament amb vostè en cas de ser seleccionat, a més de poder contactar-hi per gestionar l’entrega del llibre. Per a més informació, consulteu la política de privacitat i les bases legals del concurs.
Vostè en qualsevol moment podrà revocar els consentiments prestats i exercitar els seus drets d’accés, rectificació, supressió i oposició, limitació del tractament, portabilitat de dades i a no ser objecte de decisions individualitzades automatitzades, dirigint comunicació escrita acompanyada de fotocòpia del DNI o document acreditatiu de la seva identitat i indicant el vostre domicili a efectes de comunicacions a la direcció protecciondatos@epi.es.