24 d’oct 2020

Anar al contingut

CRISI ECONÒMICA

Barcelona perd un altre cine: el Texas abaixa la persiana

Una plataforma veïnal s'ha mobilitzat per intentar salvar els populars cines de Gràcia, segons 'L'Independent'

Julián García

Barcelona perd un altre cine: el Texas abaixa la persiana

Passar cada dia per la porta dels Texas Cinemes, al carrer de Bailèn, ja feia pensar que alguna cosa no anava bé: la persiana sempre abaixada, l’acumulació de correu a terra, l’absència absoluta d’activitat. Tancats obligadament des del mes de març a causa de la crisi sanitària, els cines impulsats pel cineasta Ventura Pons el 2014 no tornaran a obrir, informa ‘L’Independent de Gràcia’. Segons el diari, s’ha posat en marxa una plataforma veïnal amb l’objectiu de salvar els cines, ja que es consideren vitals per al barri, tant en l’àmbit social com el cultural.

En declaracions a ‘L’Independent’, Ventura Pons assegura haver fet «l’impossible per seguir oberts, però era inviable. Espero que hi hagi relleu i que algun dia els Texas tornin a obrir».

La pandèmia ha suposat el cop de gràcia per als cines Texas, un estimulant model d’exhibició que oferia pel·lícules de reestrena a preus populars i en versió original subtitulada en català. Però els problemes econòmics ja venien de lluny, ja que feia molts mesos que els treballadors cobraven tard o no cobraven. Els projectes de Ventura Pons d’obrir cines de filosofia semblant a la dels Texas a València i Figueres no van acabar de quallar, i la forta inversió empresa, en la qual el cineasta barceloní va posar en joc el seu patrimoni personal, ha acabat afectant la viabilitat dels cines del carrer de Bailèn, malgrat que el seu model era d’indiscutible èxit.

Temes: Cine