CRÍTICA DE LLIBRE

'Rotos': l'univers Winslow en sis relats

Don Winslow es muda al format curt en un volum que resumeix totes les seves passions.

zentauroepp31387740 icult200908120242

zentauroepp31387740 icult200908120242

1
Es llegeix en minuts
Marta Marne
Marta Marne

Crítica literaria

Especialista en Gènere negre

Ubicada/t a Lleó

ver +

Crida l’atenció que rere les 960 pàgines de ‘La frontera’ Don Winslow torni a les llibreries amb ‘Rotos’, una compilació de sis novel·les curtes que no arriba a les 500 pàgines. L’autor nord-americà ens té acostumats a les distàncies llargues, però aquí demostra que pot submergir-nos en les seves obsessions i temes recurrents amb tan sols dos cops de full. Drogues, corrupció, violència, lleialtat. I al més pur estil Winslow, amb frases concises i precises, amb textos senzills i directes.

Notícies relacionades

Aquest compendi és un regal per als seus fans i al seu torn un d’aquests llibres perfectes per endinsar-se en l’univers de l’escriptor. Ens regala les aparicions d’alguns personatges ja coneguts com ara Ben, Chon i O de ‘Salvajes’, Bobby Z de ‘Muerte y vida de Bobby Z’ o Boone Daniels d’‘El club del amanecer’. Potser per això els sentim com a éssers de carn i ossos, que respiren, senten, pateixen i s’enamoren: perquè fa tant de temps que viuen al cap de Winslow que han adquirit corporeïtat. Protagonistes solitaris que busquen el seu lloc al món, amb un concepte de justícia que no sempre s’ajusta al que marca la llei.

El llibre està carregat d’homenatges, des d’històries ambientades en l’estètica de Steve McQueen, a reminiscències d’Elmore Leonard i Raymond Chandler. Si el relat que dona nom al volum ens porta de tornada a l’excés de la seva trilogia de la droga, amb els següents ens trasllada a les costes californianes, a Hawaii, i a les gàbies on els éssers humans arribats de la frontera mexicana són considerats il·legals. Essencial per als amants del bon ‘thriller’.