estudi Restart-19

'Concert-experiment' a Alemanya per avaluar el contagi de coronavirus en grans esdeveniments

L'alemany Tim Bendzko va actuar a Leipzig davant 2.210 voluntaris sans els moviments i contactes dels quals seran recollits per un sistema de localització

Els investigadors del Centre Metge Universitari de Halle esperen tenir els resultats a la tardor

zentauroepp54594318 leipzig  germany   august 22  participants wearing ffp2 prot200824150959

zentauroepp54594318 leipzig germany august 22 participants wearing ffp2 prot200824150959 / Sean Gallup

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Investigadors del Centre Mèdic Universitari de Halle, a l’est d’Alemanya, van realitzar aquest dissabte passat un experiment sobre el risc de contagi de coronavirus en grans esdeveniments culturals i esportius amb un concert experimental. L’estrella alemanya del pop Tim Bendzko va fer tres concerts al recinte Arena Leipzig amb 2.210 voluntaris sans els moviments i contactes dels quals seran recollits per un sistema de localització.

L’estudi Restart-19 pretén així obtenir un model matemàtic amb què poder avaluar el risc d’un brot de coronavirus després d’un esdeveniment important en un recinte tancat. S’espera que els resultats d’aquest estudi finançat pels estats de Saxònia i Saxònia-Anhalt estiguin disponibles a la tardor.

L’experiment

L’experiment va començar al matí amb la inscripció dels assistents. Es va prendre la temperatura a tots els participants abans d’entrar i se’ls va posar a cada un un rastrejador de contacte per registrar les seves rutes diàries habituals.

A més es va fer servir un desinfectant fluorescent per visibilitzar les superfícies que són tocades amb més freqüència i s’ha rastrejat el trajecte dels aerosols, les masses de petites partícules que poden transportar el virus a través de l’aire.

Notícies relacionades

Per evitar que l’experiment es convertís en un esdeveniment «supercontagiador», tots els participants que van accedir al concert van utilitzar mascareta FFP2. Els organitzadors consideren que els voluntaris no s’exposen a un perill d’infecció, ja que les xifres de casos registrats a la regió de Leipzig/Halle són actualment molt baixes.

A causa de la pandèmia de coronavirus estan prohibits a Alemanya els grans esdeveniments culturals i esportius almenys fins a finals d’octubre, cosa que ha afectat aquest tipus d’actes.