LA INCERTESA DEL SECTOR MUSICAL

Les Nits del Fòrum suspenen l'activitat durant 15 dies

El cicle promogut pel Primavera Sound fa «un «pas al costat» a causa de les «recomanacions i restriccions contradictòries» de les administracions, mentre el Grec, el Cruïlla XXS, el Fes Pedralbes i el Sala Barcelona mantenen les seves programacions

zentauroepp48405336 primavera sound200511185512

zentauroepp48405336 primavera sound200511185512

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto

El panorama de restriccions anunciades pel Govern ha fet que un dels principals festivals que programen música en directe aquest estiu, les Nits del Fòrum (impulsades per l’ajornat Primavera Sound), aturi la seva activitat durant els pròxims 15 dies. A l’espera que l’acabat de crear Procicat Metropolità es pronunciï sobre els concerts i festivals, aquest cicle fa «un pas al costat» a causa de «la incertesa en un context de recomanacions i restriccions contradictòries que confonen tant l’organització com els músics i els assistents».

L’organització creu que la petició a la ciutadania, per part de les administracions, de quedar-se a casa i no sortir al carrer «si no és imprescindible» planteja problemes de compatibilitat amb el desplegament d’un festival, malgrat complir totes les mesures sanitàries imposades al seu dia i d’estar «homologat per les autoritats». Per al cicle Nits del Fòrum, és fonamental que «ningú, ni artistes, ni públic, ni promotors, se senti insegur per participar en un concert a l’aire lliure», tot i que aquest compleixi amb «totes les mesures exigides» i malgrat que «de moment no s’hagi notificat cap focus en un esdeveniment d’aquestes característiques».

Deu concerts afectats

Notícies relacionades

Per això, «a l’espera d’un marc de limitacions i recomanacions més ferm i definit per a tothom», la mostra atura l’activitat «per voluntat pròpia» fins al 31 de juliol (les dues dates incloses). Això inclou deu actuacions, les de Pavvla (prevista per aquest dissabte), Mujeres, El Yiyo, Tribade, Mainline x Eightsquare, Luna Ki + Soto Asa, Mishima, Toundra, Smoking Souls i DROP x La Cúpula. Concerts que seran reprogramats «en la mesura possible» en unes dates que es donaran a conèixer la setmana que ve, mentre es tornaran els diners de les entrades a qui ho demani. La programació de les Nits del Fòrum s’allarga fins a finals de setembre, amb artistes com Javiera Mena, Núria Graham, Ara Malikian, Kiko Veneno, Rocío Márquez i Soleá Morente, Joan Miquel Oliver, Diego el Cigala, Manel, El Petit de Cal Eril, Amaia, La Habitación Roja o Dorian.

A aquesta aturada preventiva no s’afegeixen, ara per ara, els altres festivals barcelonins que han sorgit aquests mesos adaptant-se als aforaments i les mesures sanitàries de la desescalada. A l’espera de les indicacions del Procicat Metropolità, tant el Grec, de caràcter municipal, com el Cruïlla XXS, el Fes Pedralbes i el Sala Barcelona (aquest, promogut per l’ajuntament i l’associació de sales, ASACC), mantenen les seves programacions. Els festivals remarquen l’absència de casos registrats de Covid-19 sorgits dels concerts i promouen a les xarxes l’etiqueta #culturasegura.