EFECTES DELS REBROTS DEL CORONAVIRUS

Cancel·lat el Sant Jordi del passeig de Gràcia

El sector manté el Dia del Llibre i la Rosa del 23 de juliol només a cada llibreria i renuncia a l'espai comú al centre de Barcelona

La Cambra del Llibre ha anunciat la decisió davant les noves mesures anunciades pel Govern per frenar l'allau de contagis a la ciutat

zentauroepp47862750 icult200715160040

zentauroepp47862750 icult200715160040 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdores i de la comunicació gràfica de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes, han publicat un comunicat anunciant que, d’acord amb les noves mesures adoptades per les autoritats sanitàries, el Dia del Llibre i de la Rosa del 23 de juliol se celebrarà, a la ciutat de Barcelona, només a cada llibreria i floristeria.

Tant les llibreries com les floristeries renuncien a les parades en l’espai comú perimetrat al passeig de Gràcia. 

 A la resta de municipis catalans se celebrarà d’acord amb la situació sanitària que tingui cadascun.

Noves restriccions a Barcelona

La decisió d’anul·lar el Sant Jordi de passeig de Gràcia s’ha produït just després que la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, hagi anunciat que el Dia del Llibre i de la Rosa previst per al 23 de juliol «amb molta probabilitat no es podrà celebrar».

Ho ha dit en una roda de premsa que ha compartit amb els consellers de Salut i Interior, Alba Vergés i Miquel Buch, respectivament, després d’anunciar mesures de contenció del coronavirus a Barcelona i l’àrea metropolitana (Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Just Desvern, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona), i després d’ampliar la zona afectada per aquestes mesures a la província de Lleida.

«Hem de parlar amb el sector, però davant les mesures que hem hagut de prendre, davant la petició que no hi hagi trobades de més de 10 persones, amb molta probabilitat no es podrà celebrar aquest Sant Jordi», ha expressat la portaveu de l’Executiu català.

Dimecres la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va compartir una roda de premsa amb diversos actors del món del llibre, en què es va anunciar que a la ciutat de Barcelona es desplegarien unes 200 parades per celebrar el Sant Jordi d’estiu, però dijous Vergés ja va posar en dubte que s’acabés celebrant: «Ho haurem de valorar».

Festivals, en estudi

A diferència del Sant Jordi d’estiu, la consellera sí que veu possibilitat de mantenir el Festival Grec, perquè considera que en aquest cas «les distàncies estan molt ben establertes, hi ha un registre de la gent que hi va, amb tot l’aforament controlat, els contactes controlats, i l’aïllament i les mesures de distància» correctes.

Amb tot, la consellera ha insistit que la decisió s’acabarà de decidir en l’àmbit del Procicat, però ha remarcat que «pot ser que aquest tipus d’activitats es puguin celebrar».

Notícies relacionades

Pel que fa a altres festivals de música i teatre previstos a Catalunya per a la segona quinzena de juliol, Buch ha explicat que «es revisaran els plans de gestió» de cada un per veure si poden celebrar-se o no.

El conseller d’Interior ha vaticinat que caldrà repensar alguns festivals i caldrà replantejar algunes de les mesures, «però és molt prematur dir si sí o si no».