PALMARÈS

El BCN Film Fest premia William Nicholson

El jurat oficial del certamen destaca com a millor pel·lícula 'Regreso a Hope Gap', dirigida pel guionista de 'Gladiator'

zentauroepp53966639 icult regreso a hope gap200702184617

zentauroepp53966639 icult regreso a hope gap200702184617

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Regreso a Hope Gap’, segona pel·lícula com a director de William Nicholson, reputat dramaturg i guionista de ‘Tierras de penumbra’ o ‘Gladiator’, entre moltes d’altres, ha sigut guardonat amb el premi a la millor pel·lícula de la quarta edició BCN Film Fest. La pel·lícula explica, amb melancolia però també alguns rajos de llum, la dissolució d’un matrimoni (Annette Bening i Bill Nighy) després de tres dècades.

El jurat format per Mercedes Sampietro, Gerard Quintana i Judith Colell ha reconegut aquest drama per ser «una intel·ligent i profunda reflexió sobre el conflicte d’una ruptura i el dolor d’una parella que fa molts anys que estan junts, en un relat de solitud, falta de lleialtat, desconfiança i por de la mort, reforçada per uns textos intel·ligents i poètics que expliquen perfectament la història».

Del mateix film, Josh O’Connor ha rebut el premi al millor actor. El de millor actriu ha anat a parar a Rosamund Pike per la seva polifacètica composició a ‘Madame Curie’. Finalment, el jurat oficial ha atorgat el premi al millor guió a Shaun Grant per ‘La verdadera historia de la banda de Kelly’.

Notícies relacionades

Per la seva part, el jurat de la premsa ACCEC, format per Laura Blanco, Nuria Vidal i Tonio L. Alarcón, s’ha quedat amb ‘Corpus christi’, en la qual Jan Komasa explica la història d’un jove exconvicte convertit en sacerdot gairebé per accident.

El festival ha tancat avui, dijous, dia 2, una edició marcada per les exigències de la Covid-19 (restricció d’aforament al 50%, mesures sanitàries i de seguretat), però malgrat això exitosa: ha superat els 8.000 espectadors, que són més de la meitat dels aconseguits l’any passat. Ja se sap quan se celebrarà la seva cinquena edició: del 15 al 23 d’abril del 2021; és a dir, tindrà jornada de clausura el dia de Sant Jordi.