15a edició

El festival Poesia i + s'adapta per tornar al juliol

La cita, que acostumava a celebrar-se a diverses localitats del Maresme, només tindrà lloc a Caldes d'Estrac i a Canet del 2 al 12

zentauroepp51628774 christina rosenvinge200107123042

zentauroepp51628774 christina rosenvinge200107123042

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, celebrarà, al juliol, la seva 15a edició en format híbrid, a mig camí entre la presència i la virtualitat. Del 2 al 12 de juliol, el festival d’irradiació poètica combinarà recitals i concerts presencials, amb aforament una mica més reduït de públic, i actuacions retransmeses en directe via ‘streaming’.

Malgrat les dificultats i les cancel·lacions massives que s’han viscut en les últimes setmanes, el Poesia i + aposta per un dels papers principals de la cultura: desafiar el present, interpel·lar-lo i incidir. Per això ha decidit presentar una nova edició plena de poesia i d’encreuaments creatius.

Concentració en la Fundació Palau

Per garantir la seguretat del públic, els artistes i el personal, el festival es concentrarà aquest any al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, excepte el primer dia, que tindrà lloc, com de costum, a Canet. Malgrat això, diversos ajuntaments del Maresme donen suport aquest any a Poesia i +: a més dels de Caldes d’Estrac i Canet, la trobada compta amb el recolzament d’Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella i Mataró, seus habituals en edicions passades, i suma el de Teià i Sant Vicenç de Montalt.

El format del festival s’ha adaptat seguint les normatives sanitàries actuals i s’han pres diverses mesures, com ara no publicar el programa en paper i limitar l’aforament a 150 persones per nit, respectant sempre les distàncies de seguretat.

Christina Rosenvinge, Bernardo Atxaga, Irene Solà...

El Poesia i + 2020 ha revelat els primers noms d’una programació que tindrà poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedènciesChristina Rosenvinge, cantautora madrilenya que va rebre el Premio Nacional de les Músicas Actuales el 2018; l’artista visual i escriptora Irene Solà, recentment guardonada amb el Premi de Literatura de la Unió Europea, acompanyada del col·lectiu Estampa; la poetessa Blanca Luz Vidal amb el duo de violí i bateria Los Sara Fontán; l’escriptor basc Bernardo Atxagala ‘performance’ de l’artista Laia Estruch, amb la veu com a element vertebrador; la cantautora Claudia Cabero, guanyadora del Premi Miquel Martí i Pol, entre molts d’altres.

Notícies relacionades

La programació completa i la imatge del festival es faran públiques al juny, i ja es pot comprar en la web de la Fundació Palau l’abonament a cegues a un preu reduït, que es podrà adquirir fins al dia que es doni a conèixer el cartell complet, quan es posarà a la venda l’abonament normal. Aquest any l’abonament a cegues inclou quatre dels set espectacles de pagament i permetrà elegir de manera preferent.

La majoria d’activitats, de pagament

A diferència d’altres anys, en aquesta edició la majoria d’activitats seran de pagament, amb l’objectiu de poder controlar de manera clara l’aforament de les activitats i fer front a les despeses suplementàries que suposa aquest format.

Temes:

Poesia