cita afectada

Porta Ferrada se centra en la programació de l'agost

Els responsables del festival estudien prioritzar el Guíxols Arena per mantenir el distanciament i admeten que hi haurà cancel·lacions d'espectacles

patti-smith

patti-smith / Joan Castro/ICONNA

3
Es llegeix en minuts
Acn

El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha anunciat que se centra en la programació de l’agost perquè «és quan sembla que es podrà sortir endavant», ha afirmat el regidor responsable del certamen, Josep Saballs. Davant d’aquestes restriccions, el festival estudia prioritzar les instal·lacions del Guíxols Arena, ja que és l’espai on es pot garantir més la distribució del públic assegut per la distància que hi ha entre butaques i entre una fila i l’altra.

El que sí que té clar Saballs és que la programació no es mantindrà intacta, ja que «alguns artistes anul·laran les seves gires» i això afectarà el cartell anunciat. A més, el regidor també ha recordat que qualsevol rebrot «ens pot fer tornar enrere».

Estudiant el BOE al detall

El pla de desconfinament anunciat aquest dimarts pel Govern espanyol ha obert moltes portes però també ha generat molts dubtes per la falta de concreció en alguns aspectes. En aquest sentit, el Festival de la Porta Ferrada està estudiant en detall el document publicat en el BOE per saber quins concerts es podran mantenir durant els mesos de juliol i agost i si caldrà adaptar-se d’alguna manera.

El regidor responsable del festival a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Josep Saballs, va afirmar que estan analitzant «què significa aquesta nova normalitat». De fet, Saballs ha recordat que si bé en la fase 2 s’especifica que es permetran concerts a l’aire lliure amb una capacitat màxima de 400 persones, el regidor va lamentar que els seus escenaris superen de llarg aquest aforament i ara no queda clar si a poc a poc s’anirà augmentant o no i en quina mesura.

El caixet dels artistes es mantindrà

«És evident que amb un màxim de 400 persones podríem fer un espectacle molt diferent» del cartell que havia previst per a la 58a edició del certamen. «No vol dir millor, ni pitjor, sinó un altre concepte», va afegir Saballs.

El regidor ha recordat que el caixet dels artistes es mantindrà i, si es redueix el públic, suposarà una pèrdua d’ingressos. En paral·lel, el regidor ha recordat que no hi ha una data exacta de quan s’arribarà a l’escenari de ‘nova normalitat’ que apel·lava ahir el president espanyol, ja que dependrà de l’evolució de la pandèmia en cada territori. Això genera una «inestabilitat» ja que qualsevol rebrot «ens pot fer tornar enrere, fins a la casella de sortida».

El Guíxols Arena, reservat per a xous de gran format

Davant d’aquests dubtes, el festival ha optat per «consolidar els espectacles que es puguin fer al juliol» i concentrar-se en la programació prevista per a l’agost, on a priori ja hauria d’haver finalitzat el desconfinament. I en aquesta focalització en la programació d’agost, hi ha un possible espai clau per al festival: el Guíxols Arena. Es tracta de l’escenari que reservaven per a espectacles de gran format. Ara, no obstant, en limitarien l’aforament.

Notícies relacionades

A més, el festival també està valorant si es pot trobar una fórmula per permetre que els membres d’una mateixa unitat familiar puguin asseure’s junts i no hagin de deixar seients buits al mig o incloure controls de temperatura a l’entrada del públic.

Adaptant-se a les demandes sanitàries de les administracions

Totes aquestes mesures s’aniran adaptant a les demandes sanitàries de les administracions competents, mentre s’intenta reorganitzar el cartell inicial, a causa d’algunes baixes que hi haurà. El regidor Josep Saballs va garantir que «alguns artistes anul·laran les seves gires» i ara esperen saber quins concerts es poden mantenir i quins no. Es tracta, sobretot, de músics internacionals que ajornaran els concerts previstos en altres països per evitar les restriccions de mobilitat que hi pugui haver.