CULTURA EN QUARANTENA

El Grec manté les seves dates i espectacles

«Aquest any l'objectiu és la supervivència del sector i no tant omplir les sales», afirma el seu director

El festival oferirà del 30 de juny al 15 d'agost un centenar de propostes de teatre, música i dansa

zentauroepp48810681 grec190626230345

zentauroepp48810681 grec190626230345

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera

Francesc Casadesús, director del Festival Grec, ha llançat avui un missatge d’esperança: ara per ara es manté. El mateix dia que el Festival d’Avinyó ha presentat la seva programació que, si el coronavirus ho permet, se celebrarà del 3 al 26 de juliol, el Grec reafirma la seva voluntat de seguir endavant per celebrar-se del 30 de juny al 15 d’agost. Tindrà dues setmanes més del que és habitual i inclourà un centenar d’espectacles. «Aquest any l’objectiu és la supervivència del sector , i no tant l’objectiu numèric d’omplir les sales, ja que haurem de seguir les mesures de desconfinament», ha assegurat Casadesús després d’haver mantingut ahir una reunió amb Joan Subirats, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. «La gent està treballant online de forma molt creativa però haurien d’assajar de forma normal el 2 de maig com a màxim», assenyala Casadesús. En cas que no fos possible, caldria passar a un pla B encara per definir.  

Ara com ara el seu pla és donar màxima prioritat a l’escena local en un festival amb 50 coproduccions, cinc d’internacionals, algunes amb presència a Avinyó.

Presentació a final de maig

Notícies relacionades

El cartell del festival s’anunciarà l’última setmana de maig, tret que la situació canviï en un escenari en què el coronavirus mana. «Seria precipitat anunciar-ho abans», opina Casadesús. Ara per ara només un artista internacional –té 80 anys i tem per la seva salut– ha anul·lat la seva participació en aquesta edició del Grec, on hi haurà un bon nombre de creadors llatinoamericans.

Com ja va anunciar l’alcaldessa Ada Colau, aquest any es recuperaran espectacles cancel·lats a causa de l’estat d’alarma decretat amb motiu del coronavirus. Per això la pròxima edició del Grec disposa de fins a un milió més de pressupost, que se sumarà als 3,3 ja previstos. L’increment servirà tant per ampliar la programació del festival com per compensar les pèrdues davant de la temuda reducció de l’aforament que les mesures de desconfinament determinin.

Temes:

Grec Coronavirus