A casa teva

Què podem fer a casa en el confinament pel coronavirus: agenda del 30 de març

Dua Lipa, Metallica, Vin Diesel i Freud t'ajuden a començar la setmana

zentauroepp48029867 metallica190505221708

zentauroepp48029867 metallica190505221708

3
Es llegeix en minuts
Efe

 Començar la setmana amb la música de Dua Lipa, Andrea Bocelli o del mític grup Metallica pot ser un pla d’allò més desitjable, però també pot ser-ho disfrutar de l’última pel·lícula de Vin Diesel o de la sèrie ‘Freud’, que s’acaba d’estrenar a Netflix.

Música internacional per a tots els gustos

La CBS ha organitzat un especial del ‘late night’ presentat per James Corden sota el títol de ‘HomeFest’, a partir de les 10 de la nit i amb actuacions dels sud-coreans BTS, Dua Lipa, Andrea Bocelli i Billie Eilish i John Legend. A més, es faran donacions que aniran a favor d’una fundació que proveeix d’aliments nens necessitats.

Serà així mateix el segon dilluns que Metallica penjarà a les xarxes un dels seus grans concerts després del de la setmana passada, l’ofert a Slane Castle el 8 de juny del 2019.

Una estrena de cine de la mà de Vin Diesel

‘Bloodshot’ acabava d’estrenar-se en cines quan va arribar la crisi així que Sony Pictures ha decidit avançar la seva arribada a les plataformes. Basada en el còmic supervendes de Valiant i protagonitzada per Vin Diesel, pot veure’s ja a Apple TV, Rakuten o Google Play a un preu de 9,99 euros. Dièsel es posa a la pell de Ray Garrison, un soldat acabat de morir en combat a qui RST Corporation retorna a la vida amb nanotecnologia de l’exèrcit a les seves venes.

‘Freud’, una sèrie que pot portar a equívocs

‘Freud’ no és un biopic sobre el pare de la psicoanàlisi sinó una sèrie policíaca amb tocs gòtics i esotèrics ambientada a la Viena del segle XIX. Ansiós per fer-se un nom, un jove Sigmund Freud (l’actor austríac Robert Finster), addicte a la cocaïna i assetjat pels deutes, col·labora amb una mèdium i un detectiu per resoldre una sèrie de crims. Pot veure’s ja a Netflix.

El Barroc de ‘Rodelinda’

MyOperaPlayer, la plataforma ‘online’ del Teatro Real, ofereix ‘Rodelinda’, de Haendel, el relat d’una heroïna plena de coratge i decisió que dirigeix el britànic Ivor Bolton amb concepció escènica de Claus Guth.

Els museus «obren les portes» per als més petits.

Seguint amb la campanya #LaCulturaEnTuCasa, els museus nacionals ofereixen activitats digitals per a públic infantil. S’ofereixen activitats digitals que van des de la lectura, passant per contes, retallables per pintar i acolorir, receptes, vídeos, peces en 3D, audioguies adaptades al públic infantil per visitar sales dels museus, jocs i videojocs.

Tota una bateria de propostes dirigides als més petits de la casa que facilitin a nens i pares les llargues hores de confinament als domicilis en l’actual estat d’alarma per coronavirus.

Tots aquests recursos es localitzen en les pàgines web de cada museu (els dependents del Ministeri de Cultura i Esport, junt al Museu Nacional del Prado, Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia i Museu Nacional Thyssen-Bornemisza) i a la web del mateix ministeri, emmarcat a la campanya #LaCulturaEnTuCasa.

Videojocs per aprendre en família

Notícies relacionades

‘Minecraft’ ofereix contingut gratuït perquè nens i adolescents, sols o en companyia dels seus pares, facin un tomb per algun llocs tan interessants com l’Estació Espacial Internacional o l’ull humà.

També hi ha propostes per aprendre sobre biologia marina, fractals o història grega. El videojoc es pot jugar a totes les plataformes (mòbil, PC i consoles) i estarà disponible fins al 30 de juny a la seva web.