OCI A CASA

Què podem fer a casa en el quarantena pel coronavirus:: Agenda 27 de març

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Després d’un saludable esmorzar familiar, un gran pla és disfrutar d’un conte infantil a càrrec de ‘Trastadasdemama’. A continuació, podeu endinsar-vos en família en les meravelloses estades de l’Alhambra de Granada,  en una visita panoràmica i virtual amb 33 parades.

Al migdia, a l’hora de començar a preparar el dinar, que hi pot haver millor que inspirar-te escoltant un concert del Festival Marató de Música Clàssica de 24 hores. Més tard, pots prendre el cafè o el te contemplant l’exposició ‘Daido Moriyama a diary’, una mostra gràfica a càrrec de Foto Colectania, que també ofereix diàlegs i diferents trobades virtuals. I just després, no et pots perdre alguna de les obres que proposa la sala Fyhard, ‘Tortugues: La desacceleració de les partícules’, de Clàudia Cedó; ‘La pols’, de Llàtzer García, i ‘New Order’, de Sergi Pompermayer.

A l’hora de berenar, podeu riure una estona amb els acudits de Flo i Dani Martínez. I com a aperitiu del sopar, el Cuarentena Fest et proposa un concert d’Ignacio Martorell. A la mateixa hora, Cirque du Soleil proposa el seu nou espai virtual anomenat CirqueConnect, en què estrenarà un especial de tres espectacles pensats perquè tota la família disfruti d’un seient a primera fila i d’angles mai abans vistos que només es poden experimentar a la pantalla del televisor.

11.00 HORES

A través del compte d’Instagram ‘Trastadasdemama’, t’expliquen un conte infantil cada dia. A més es fan diferents activitats com tallers literaris i animació lectora.

11.30 HORES

La plataforma ‘Arts and Culture’ et proposa visitar virtualment l’Alhambra de Granada. Podràs descobrir des del pati dels Lleons fins a la millor vista de tot el conjunt, des del Mirador de San Nicolás a l’històric barri de l’Albaicín. Aquest complex monumental que va ser palau, fortalesa i ciutadella continua sent un paradís per als sentits. 

13.00 HORES

El festival-marató de música clàssica de 24 hores organitza aquest divendres en ‘streaming’, anomenat 'La música nunca duerme’ i promogut pel violoncel·lista alemany Jan Vogler, que viu a Nova York i en què també participarà el guitarrista de La Rioja Pablo Sáinz Villegas. Aquesta marató musical es podrà seguir a través de les xarxes socials de musicneversleepsnyc.com.

15.00 HORES

Foto Colectania brinda diferents programes virtuals, un dels quals dedicat a l’exposició que tenien oberta, dedicada al fotògraf japonès Daido Moriyama. L’exposició «Daido Moriyama: A Diary», que penja silenciosament a les parets de la fundació, pren vida virtual a les xarxes i web (http://fotocolectania.org/) de la institució fotogràfica. En aquesta mostra es presenta al gran mestre japonès de la fotografia de carrer, Premi Hasselblad 2019, a través d’imatges, vídeos, textos i testimonis del mateix fotògraf i de les comissàries Louise Wolthers i Sara Walker, de la Fundació Hasselblad. 

17.00 HORES

La sala Flyhard posa en marxa #laflyhardacasa, on ofereix obres que han produït els últims mesos. Alguns dels muntatges que obren al seu canal de Vimneo són: ‘Tortugues’ ‘La desacceleració  de les partícules’, de Clàudia Cedó; ‘La pols’, de Llàtzer García, i ‘New Order’, de Sergi Pompermayer.

18.00 HORES

Notícies relacionades

Dani Martínez i Flo fan un directe a Instagram, que sense cap dubte estarà ple d’acudits, mems i grans dosis d’humor per oblidar-se una estona de les males notícies.

20.00 HORES

El Festival de música en ‘streaming’ Cuarentena Fest proposa el concert d’Ignacio Martorell. A la mateixa hora, Cirque du Soleil presenta la creació d’un nou espai web de contingut digital anomenat CirqueConnect, disponible en cirquedusoleil.com/cirqueconnect.  Aquesta tarda estrenarà un especial de 60 minuts, que reuneix alguns dels moments més especials de tres dels seus icònics espectacles: ’Kurios – Cabinet of Curiosities’, ‘O’  i ‘Luzia. El públic de totes les edats podrà disfrutar d’un seient a primera fila i d’angles mai abans vistos que només es poden experimentar a la pantalla del televisor.