CULTURA EN QUARANTENA

L'Acadèmia de Hollywood contempla canvis en els Oscars pel coronavirus

Amb els retards en estrenes i rodatges a causa de la pandèmia, es revisarà l'obligatorietat d'estrenar a Los Angeles com a mínim una setmana abans del final del 2020

zentauroepp52225136 director bong joon ho accepts the oscar for best foreign lan200210185403

zentauroepp52225136 director bong joon ho accepts the oscar for best foreign lan200210185403 / MARIO ANZUONI

2
Es llegeix en minuts

L’Acadèmia de Hollywood ha anunciat que no descarta canvis en els Oscars pels efectes de la pandèmia. La seva prioritat ara mateix és ajudar els membres de la indústria cinematogràfica durant la crisi pel coronavirus.

«L’Acadèmia està enfocada a ajudar la nostra plantilla, els nostres membres i la indústria a obrir-se camí en aquesta crisi de salut global i econòmica», va assenyalar un portaveu de l’Acadèmia en un comunicat remès a l’agència Efe. «Estem en el procés d’avaluar tots els aspectes d’aquest incert panorama i quins canvis potser cal fer. Estem compromesos a ser àgils i previsors mentre discutim què és el millor per al futur de la indústria i farem més anuncis en els pròxims dies», va afegir.

La 93 edició dels Oscars està previst que se celebri el 28 de febrer del 2021 al Dolby Theatre de Los Angeles (EUA). Però un dels interrogants que s’obren a causa de la pandèmia del coronavirus és si els Oscars haurien de modificar els requisits perquè una pel·lícula pugui ser candidata a les estatuetes.

Una de les normes que estan revisant és l’obligatorietat que un film que vulgui entrar en la cursa s’hagi d’exhibir almenys durant una setmana en un cine comercial del comtat de Los Angeles durant l’any natural que precedeix la gala (això és, que es vegi el 2020 per poder estar en la cerimònia del 2021). Tot i que aquesta regla no s’aplica a algunes categories concretes dels reconeixements com a millor pel·lícula internacional o millor film d’animació.

Cines tancats 

La condició dels Oscars que una pel·lícula hagi de passar per les sales va obligar plataformes com Netflix al fet que els seus films amb aroma de premis, com ‘Roma’ (2018) i ‘El irlandès’ (2019), tinguessin un recorregut pels cines més o menys extens i que no s’estrenessin exclusivament en els serveis digitals. Però amb els cines actualment tancats a Los Angeles (i a moltes altres parts del planeta), cal preguntar-se si els Oscars hauran de buscar una alternativa o solució perquè el requisit d’exhibició a la pantalla gran no deixi fora dels guardons gaires pel·lícules que tinguin problemes amb la seva distribució per la situació actual.

Sense estrenes ni rodatges

Hollywood ha tancat la paradeta a causa de la crisi global desencadenada pel Covid-19 i ha retardat o suspès sense data nombroses estrenes imminents com les de ‘Sin tiempo para morir’ (James Bond), ‘F9 (Fast & Furious’), ‘Mulan’, ‘Viuda negra’, ‘Un lugar tranquilo 2’, ‘La mujer en la ventana’ o ‘Los nuevos mutantes’.

Notícies relacionades

La indústria també ha hagut d’aturar els rodatges de grans produccions cinematogràfiques, com els de les quatre seqüeles d’‘Avatar’, ‘Missió: Impossible 7’, ‘Jurassic World: Dominion’, ‘The Batman’ i la nova entrega de ‘The Matrix’, entre moltes d’altres.

La crisi també s’ha deixat notar en la cancel·lació o ajornament de cites tan importants del calendari fílmic com el Festival de Cannes a França i el Festival South by Southwest SXSW i el Festival de Cine de Tribeca, tots dos als EUA.

Temes:

Cine