QUÈ PODEM FER AVUI... A CASA

El Festival Esperanzah! ofereix concerts, conferències i activitats infantils

Al costat d'En-Canta-Dos organitzen recitals a Instagram de Joina, Roba Estesa, Salva Racero o Alba Luz

També hi haurà màgia, cançons per a nens, poesia i classes de ioga i de dansa del ventre

31502155 59

31502155 59 / Robert Ramos

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

En aquests dies que s’estan fent tan llargs si alguna cosa ens cal és Esperanzah! Sí, així, acabat en hac, ja que aquest és el nom d’un festival molt especial en el qual la música, l’humor, les activitats infantils i la solidaritat es donen la mà cada any i que pretén ser un espai en el qual, mitjançant la cultura, es pugui reflexionar i contribuir a la transformació social. Sempre han mostrat el seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat, el comerç just, el feminisme o la lluita contra el canvi climàtic.

Cartell anunciador d’aquesta iniciativa d’Esperanzah! i En-Canta-Dos.

Els seus organitzadors s’han aliat amb les creadores del cicle de concerts íntims En-Canta-Dos, Núria Martorell i Francina Cortés, i han pensat que en aquest moment d’incertesa no ens poden deixar sols i han preparat tota una sèrie d’activitats en la seva línia habitual que poden seguir-se a través del seu Instagram . Tots ells comptaran amb la col·laboració d’una altra encantadora habitual, Patri Ruiz, que els interpretarà en llengua de signes o d’alguna de les seves companyes. En aquesta ocasió pretenen mostrar la seva solidaritat amb els afectats per la pandèmia i el seu agraïment als sanitaris i auxiliars, personal de neteja, supermercats, petits comerços i tots aquells que estan vetllant per nosaltres en el dia a dia.

 

 

Màgia, xerrades i una cantautora reivindicativa

El programa d’Esperanzah! a casa és molt atractiu. Avui els nens i els adults es podran sorprendre amb l’humor de The Roker (17 h), un joveníssim mag (només té 19 anys) que utilitza la tecnologia i les xarxes socials per fer uns trucs increïbles i que es va fer molt popular després de deixar parat el jurat de Got talent. La conscienciació és un altre element important a Esperanzah!, i per això avui també hi haurà una conferència amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO, que ens informarà sobre quins són els nostres drets laborals en el context actual marcat pel coronavirus (19 hores).

 

 

Demà divendres, la psicòloga María Canals intentarà donar-nos una mica de calma, ajudant-nos a crear el nostre espai de tranquil·litat per mitjà de la meditació (11.30 h) i Mar Sabé, portaveu d’Open Arms, ens explicarà quina és la situació en aquests moments d’aquesta meritòria organització de rescat marítim d’emigrants els problemes dels quals s’han agreujat amb la pandèmia (19 hores). Per acabar, podrem descobrir Joina  (20.30 h), que acaba de presentar el seu disc de debut, Companyes. Està integrat per vuit cançons en català, bàsicament raperes, però amb influències del funk, el jazz i la clàssica. Els seus temes reivindiquen temes socials i feministes i combinen la lluita i la determinació amb la dolçor i la llum.

  

 

Ioga, cançons infantils i tota mena d’artistes

Dissabte s’iniciarà amb una classe de ioga inclusiu (12 h) i, més tard, el psicòleg David González ens explicarà els recursos psicològics que hem d’utilitzar i la gestió emocional que hem de desenvolupar en aquests temps de confinament. Per acabar, podrem descobrir la hipnòtica veu de la jove cantautora i guitarrista Sandra Bautista (22 h), l’autora del disc Trapezista, amb temes atapeïts de tendresa, senzillesa i delicadesa. Diumenge s’obrirà amb les cançons infantils de Fefe (12 h), especialista en animació per a nens, i continuarà amb el concert de Miquel Moya (19 h), que canta a l’amor i l’amistat per mitjà de temes com Mil coses que faria per tu.

  

 

L’activitat no para la pròxima setmana, que dilluns obrirà el cantautor Esteban Faro (19 h), amb més de 15 anys de carrera apostant pel pop rock més contagiós amb gotes de folk i que va editar l’any passat Música als carrers. I, més tard, Roba Estesa (21 h), el popular octet feminista català, combatiu i festiu de Tarragona que combina músiques urbanes amb una instrumentació folk. Migueli Marín (17 h) serà el primer protagonista de dimarts, un artista que combina el compromís social amb l’humor i, per acabar la jornada, ens delectarem amb la guitarra flamenca d’Isabelle Laudenbach (19 hores), que ha format part de Las Migas i el projecte de dansa Laboratoria.

  

 

Poesia, experimentació i rock

Dimecres s’iniciarà amb els poemes romàntics de l’escriptor Javier Gil (12 h), que amb la seva obra pretén emocionar i remoure consciències explicant històries molt vitals. La poesia també és una de les especialitats d’Alba Luz (19 h), cantautora, activista, actriu i ballarina de Rubí amb temes com Entra en mi vida. Carmen Zapata, la directora artística del cicle Curtcircuit, ens parlarà dijous (12 h) sobre el paper que juguen en l’actualitat les dones en la indústria de la música i la tarda serà per a Salva Racero (19 h), el vocalista de Lax’N’Busto, que l’any passat va estrenar Vaig, un himne a la vida format per quatre cançons optimistes com Immortals.

  

 

La multiinstrumentista i cantautora Magalí Sare, component del Quartet Mèlt, i Sebastià Gris protagonitzaran divendres (19 h) un recital per presentar el seu recent disc, ‘A boy and a girl’ marcat per l’experimentació entre la clàssica i la moderna i amb cançons que van des del folklore mallorquí fins a la música de cambra passant per l’electrònica. Dissabte arribarà el torn de Leo, un dels components del grup de rock alternatiu argentinocolombià Che Sudaka, que defineixen la seva música com punk-reggae-party i que segueixen els passos de Manu Chao.

  

 

Últimes activitats... ¿o no?

L’última jornada prevista, el diumenge 29, ens posarà tots a ballar amb una classe de dansa del ventre (17 h) a càrrec de Montse Romera i acabarà amb Canciones de Nadie (19 h), el duo de pop barceloní format per la guitarra solista de Sergio Giunta i la veu esquinçada de Laura Socaixina, també guitarra rítmica i compositora, amb cançons com Ada Para ser libre cuando canto. Aquestes són les activitats previstes al principi, però sempre és possible que se n’afegeixi alguna més, així com no es descarta que, si la situació no varia, es pugui prolongar uns quants dies més amb alguns artistes que esperen torn. All we need is love... i Esperanzah!

  

Notícies relacionades