DEPREDADOR SEXUAL

Weinstein, de nou hospitalitzat a Nova York després d'haver sigut condemnat a 23 anys

L'exproductor va ser portat a l'Hospital Bellevue de Nova York amb dolors al pit després d'haver finalitzat la sessió judicial al Tribunal Suprem

09 July 2018, US, New York: Harvey Weinstein (C) arrives at New York Criminal Court for another day of jury deliberations in his sexual assault trial in the Manhattan borough of New York City. Harvey Weinstein was sentenced to 23 years in prison by a judge in a Manhattan court on Wednesday following his recent rape conviction in a high-profile trial that was hailed as a victory for the #MeToo movement against sexual assault. Photo: Wes Bruer/ZUMA Wire/dpa

09 July 2018, US, New York: Harvey Weinstein (C) arrives at New York Criminal Court for another day of jury deliberations in his sexual assault trial in the Manhattan borough of New York City. Harvey Weinstein was sentenced to 23 years in prison by a judge in a Manhattan court on Wednesday following his recent rape conviction in a high-profile trial that was hailed as a victory for the #MeToo movement against sexual assault. Photo: Wes Bruer/ZUMA Wire/dpa / Wes Bruer/ZUMA Wire/dpa (Wes Bruer/ZUMA Wire/dpa)

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’exproductor de cine Harvey Weinstein, condemnat a 23 anys de presó per violació i agressió sexual, va ser portat a l’Hospital Bellevue de Nova York amb dolors al pit després d’haver finalitzat la sessió judicial al Tribunal Suprem.

Segons informen mitjans locals, Weinstein serà avaluat i probablement passarà la nit a l’hospital, cosa que ja el va passar fa unes quantes setmanes.

El 8 de març, Weinstein va tenir una caiguda a la presó de Rikers Island, on estava reclòs a l’espera de conèixer, aquest dimecres, la seva sentència definitiva.

Weinstein, de 67 anys, va ser, a més, operat del cor dimecres de la setmana passada en un hospital carcerari de Nova York on estava des del 24 de febrer, quan el jurat el va declarar culpable de dos delictes sexuals, i va ingressar a la polèmica presó de Rikers l’endemà, on no disposa del seu caminador, segons va explicar el seu representant, Juda Englemayer, al canal CNN.

«Weinstein diu que té palpitacions al cap tot el temps i creu que té una commoció cerebral. No l’han diagnosticat oficialment», va explicar el representant, a qui Weinstein li va dir per telèfon que està tenint molt temps per «pensar sobre la seva vida i el que ha fet», i també que «no va ser un bon home i així és com ha arribat fins allà».

Victòria del #Metoo

Harvey Weinstein, el que un dia va ser el productor de cine més poderós de Hollywood, va ser condemnat aquest dimecres a 23 anys de presó a Nova York per violació i agressió sexual a dues dones després d’un judici que ha donat veu a les seves víctimes i ha consolidat les reivindicacions del moviment feminista del #MeToo, que va catalitzar el seu escàndol.

El jutge James Burke va desglossar la condemna de Weinstein: 20 anys per un acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley, el 2006, i 3 anys per la violació en tercer grau de l’aspirant a actriu Jessica Mann, el 2013, delictes dels quals havia sigut declarat culpable per un jurat, i a més va ordenar el seu registre com a agressor sexual.

Notícies relacionades

La vista va durar menys de dues hores, però va ser tensa i emotiva, ja que Haley i Mann van pujar a l’estrada per relatar les seves doloroses experiències i les seves esperances davant el tribunal.

Weinstein, per la seva banda, va prendre la paraula per primera vegada, abans de conèixer el seu futur, per expressar tant «confusió» com «remordiment» davant d’elles.