POR DEL CONTAGI

Coronavirus: Telecinco ajorna l'estrena de la pel·lícula 'Operación Camarón'

La celebració del festival de Màlaga, l'inici del qual està previst per al dia 13, segueix endavant de moment

operacion-camaron-trailer-kogh--940x529abc

operacion-camaron-trailer-kogh--940x529abc

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La decisió d’anul·lar l’estrena d’‘Operación Camarón’ a tan sols una setmana de desembarcar a les sales espanyoles ha generat una onada d’incertesa dins d’un sector que no sap quines repercussions tindrà a curt i mitjà termini la crisi del coronavirus.

Aquesta mateixa setmana Universal Pictures havia decidit retardar set mesos la sortida d’una de les pel·lícules més esperades de la temporada, la nova entrega de la saga James Bond, titulada ‘Sin tiempo para morir’. Les grans majors no es volen arriscar a estrenar les seves grans apostes en un moment en què alguns dels mercats més importants es troben en estat d’alerta.

Seguint aquesta reacció en cadena, Telecinco Cinema i la distribuïdora Disney han optat també per ajornar la comèdia de Carlos Therón ‘Operación Camarón’ fins a l’11 de setembre malgrat que tota la campanya i la maquinària publicitària estava ja llançada. Era sens dubte la pel·lícula amb més potencial comercial per a la setmana del 13 de març, la nena mimada de la productora de la cadena televisiva. Però no se l’han volgut jugar.

No obstant, la realitat a les sales és molt diferent. Octavio Alzola, responsable de programació dels cines Renoir a Madrid reconeixia a aquest diari que no s’ha produït un descens en l’assistència als cines i que algunes sessions es troben plenes, com ha ocorregut amb les de la pel·lícula ‘Invisibles’, de Gracia Querejeta.

Notícies relacionades

¿Podria passar que si les majors retiren les seves pel·lícules de les cartelleres hi hagi més oportunitats per a les pel·lícules de menor pressupost? No obstant, està clar que els cines necessiten pel·lícules-esdeveniment per continuar subsistint i que la cancel·lació d’‘Operación Camarón’ i ‘Sin tiempo para morir’, tindrà conseqüències econòmiques.

Quant als festivals que suposen una gran concentració de persones, com és el cas de Màlaga, de moment, a menys d’una setmana del seu inici, no hi ha notícies de cancel·lació, una cosa que sí que ha ocorregut a França amb Canneseries i el mercat televisiu MipTV, on s’havien d’estrenar dues importants produccions espanyoles, ‘La línia invisible’, de Mariano Barroso i ‘La unidad’, de Dani de la Torre, les dues de Movistar+.