Gasos lacrimògens contra la protesta que critica les nominacions de Polanski en els premis César

La policia francesa carrega contra les persones que es manifesten perquè l'última pel·lícula del director, acusat de diverses violacions a menors, hagi rebut 12 candidatures

zentauroepp52542630 paris  france    protesters burn flares and hold placards du200228192839

zentauroepp52542630 paris france protesters burn flares and hold placards du200228192839 / JULIEN DE ROSA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia francesa ha llançat aquest divendres gasos lacrimògens a uns manifestants que protestaven al lloc on aquesta nit s’entreguen els premis de cine César per les 12 nominacions de l’última pel·lícula de Roman Polanski.

L’última pel·lícula de Polanski, ‘Un oficial y un espía’, competeix per 12 premis César, fet que ha indignat molts sectors i, fins i tot, ha fet dimitir la cúpula de l’Acadèmia del cine francès, assetjada per les crítiques.

El cineasta va ser acusat d’haver mantingut relacions sexuals el 1977 amb una menor, Samantha Gailey (avui Samantha Geimer), a la mansió de l’actor Jack Nicholson a Los Angeles, durant una sessió privada de fotos per a la qual la menor, llavors de 13 anys, posava com a model.

Notícies relacionades

Quan li van ser presentats els càrrecs, Polanski va acceptar declarar-se culpable dels fets com a condició que només compliria 42 dies de condemna. No obstant, el dia abans que fos llegida la seva sentència va fugir i va abandonar el país al rebre la informació que el jutge encarregat del cas, Laurence J. Rittenband, el condemnaria a una pena de fins a 50 anys de presó que servís d’escarment a una comunitat, la dels actors de Hollywood, qualificada llavors de llibertina.

Posteriorment, van sortir a la llum altres casos de suposades violacions comeses pel director de cine, com ara l’acusació de l’exactriu Renate Langer, que assegura haver sigut violada per Polanski a la seva casa de Gstaad (Suïssa) el 1972, quan tenia 15 anys.