TENOR EN DESCRÈDIT

Les Arts traurà el nom de Plácido Domingo del seu centre de formació

La comissió del Patronat de l'Òpera de València decideix que no torni a cantar al seu escenari

zentauroepp52480010 icult200225164939

zentauroepp52480010 icult200225164939 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

L’Òpera de València ha decidit trencar amb Plácido Domingo. La comissió executiva del Patronat de les Arts s’ha reunit aquest dijous i, després del comunicat en què el tenor assumia totes les responsabilitats davant les denúncies d’assetjament sexual que havia rebut, ha aprovat retirar el seu nom del Centre de Perfeccionament de la institució, però també ha decidit «desistir de possibles relacions contractuals futures». 

És a dir, que el tenor madrileny no tornarà a cantar al recinte valencià, al qual havia estat molt lligat des dels inicis. Segons ha transcendit de la reunió, la decisió és que «tampoc es comptarà amb el tenor en les tasques que s’exerceixin des del Consell de Mecenatge».

«Des de la institució es considera que qualsevol conducta contra la integritat de les dones, sigui de caràcter moral, sexual o contra la seva integritat, és intolerable. Les Arts mostra la seva solidaritat amb les dones que hagin estat víctimes dels fets que s’han publicat», apunten des de la comissió. La línia és la mateixa que la que ha pres el Ministeri de Cultura per cancel·lar els seus contractes al teatre de la Zarzuela, a Madrid.

«No és un exemple»

Notícies relacionades

Aquest mateix dijous, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra ha assegurat que Domingo «no és un exemple a seguir per a ningú per molt bé que canti òpera» i havia remarcat que «la qualitat professional ha d’anar lligada a l’exemplaritat humana».

De moment, el centre de formació de l’Òpera valenciana es dirà Les Arts tot i que tant Oltra com el seu partit havien apostat per triar un nom de dona per acabar amb la invisibilitat que tenen les artistes al món de la cultura.