CRÒNICA

Seward, un te alliberador a l'Espai Jove Boca Nord

El grup barceloní va obrir les seves celebracions de 10è aniversari amb una sessió d'improvisació radical

zentauroepp51760429 barcelona  15 01 2020 espectaculo del grupo seward en el esp200117182636

zentauroepp51760429 barcelona 15 01 2020 espectaculo del grupo seward en el esp200117182636 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto

La tanda de deu concerts (i un sopar) amb què Seward festeja el seu 10è aniversari no podia haver començat d’una manera més il·lustrativa del seu art radical: un concert, Freeward, dimecres passat a l’Espai Jove Boca Nord, en el qual no va sonar cap cançó, sinó que el grup, ampliat fins a la desena de músics, es va entregar a una sessió d’improvisació amablement regada pels gotets de te subministrats pel mestre Antonio Moreno.

Notícies relacionades

Declaració de principis que va resumir i va portar al límit els principis motivadors de Seward entorn d’una idea de la música sense motllos, ni quadrícules, ni expectatives planificades. També per al públic, que quan certs silencis s’allargaven perillosament, potser en honor a John Cage, no sabia si romandre mut o posar-se a aplaudir.

Tènues marors dissonants esperonades pel doble set de bateria, guitarres i trompetes que emetien sons tant pels seus conductes canònics com a través del frec i el cruixit. Adriano Galante, fregant el banjo els dits; Juliane Heinemann, aplicant amb instint i ciència els seus senyals electrònics, i el violí de Sara Fontán com a últim punt de fuga d’una sessió alliberadora, encaminada a fer-nos sospitar que la música ho pot ser tot quan hi ha una intenció. ‘Free’ sense reserves. Benvinguts al 10è aniversari de Seward.

Temes:

Música